Home

Structureel investeren in kennis

Voor het opschalen van grote innovaties, start dit jaar (2021) het Heembouw Next programma. Een bewuste keuze om substantieel en structureel meer te investeren in kennis. Als ontwerpende bouwer kunnen wij de kennis uit de hele keten optimaal integreren. Daarmee kunnen we, om  nog meer in de huid van onze klant te kunnen kruipen en onze dienstverlening aan de voorkant verder te versterken. Voorbeelden van grote innovaties die via dit programma verder ontwikkeld worden zijn houtbouw en generatief ontwerpen. 

Binnen dit programma wordt in een dedicated team, vanuit de business, één tot twee jaar gewerkt aan de verdere ontwikkeling van een innovatie. De klantgroep krijgt de ruimte om voor vervanging te zorgen. Indien noodzakelijk worden mensen van buiten aangetrokken om specifieke kennis in te brengen. Daarnaast is er budget om te investeren in bijvoorbeeld software, onderzoek of extern advies.

  1. slimm miniatuur woning van boven af

    blog2 juni 2021

    Heembouw Houtbouw, hoe gewoon doen tot hele gave producten kan leiden

    Hout stond de afgelopen jaren in het middelpunt bij Heembouw. Wat begon als enkel het idee dat we nog veel meer met hout wilden gaan doen dan we al deden, resulteerde inmiddels in het woonconcept van een compacte, compleet van hout gemaakte eengezinswoning en volledig houten overspanningen voor bedrijfsgebouwen. De eerste projecten zijn nu in voorbereiding: we gaan 22 houten Slimm-woningen in Roelofarendsveen bouwen en starten in juni met de realisatie van DC Aalsmeer waarin een compleet houten spantconstructie wordt toegepast. En dit is nog maar het begin, want we brengen het bouwen met hout nu nóg sneller verder in ons innovatieprogramma Heembouw Next. Over wat ‘gewoon dóen’ wel niet kan opleveren.

  2. blog9 juni 2021

    Woonwijk (her)ontwikkelen? Slimm maakt grondgebonden wonen met tuin betaalbaar

    Het is een van de grote uitdagingen waar we in Nederland voor staan: het woningtekort oplossen. We hebben niet alleen veel woningen nodig, we hebben ze ook snel nodig, ze moeten duurzaam zijn en ook nog eens betaalbaar. En dat terwijl de ruimte om te bouwen beperkt is, zeker als we er zo weinig mogelijk natuur en landbouwgrond voor willen opofferen. Hoogbouw lijkt een logische oplossing. Door te stapelen kunnen we meer op minder grond. Maar willen we dat? En speelt dat in op de behoefte, op de vraag? Samen met mijn collega’s boog ik mij bij Heembouw over dit vraagstuk. Trots ben ik op het resultaat, het woonconcept Slimm: een kwalitatief hoogwaardige, compacte woning, geschikt voor 1-3 persoonshuishoudens. Slimm is bijzonder, want dit woonconcept is niet alleen betaalbaar, energiezuinig, duurzaam, snel realiseerbaar en grondgebonden, het is ook altijd een maatwerkontwerp, passend bij de omgeving.