Home

Circulariteit is een breed begrip. We zoeken voor iedere klant naar de beste oplossing en de optimale combinatie van hergebruik, biobased en remontabel. Het is de klant die bepaalt hoe hij circulariteit terug wil laten komen in zijn project. De circulaire ontwerpmatrix die we zelf hebben ontwikkeld is een goed hulpmiddel om circulariteit in ieder project concreet te maken.

Open pagina

Ontwerpmatrix maakt circulair bouwen concreet

Vivian WijburgArchitect
De Circulaire ontwerpmatrix
Hoe circulair wil je het hebben? De Circulaire ontwerpmatrix geeft antwoord
  1. Vivian Wijburg

    blog7 februari 2020

    Ontwerpmatrix maakt circulair bouwen concreet

    ”We zijn ons bewust van de impact van ons handelen op de planeet, én we zijn oprecht gedreven om het beter te doen.” Dat is het kompas voor alle activiteiten bij Heembouw. Maar wat houdt dit nu echt in? In deze week van de circulaire economie plaatsen we dagelijks een blog over de manier waarop Heembouw als ontwerpende bouwer circulair ontwerpen en bouwen concreet maakt. Vandaag het laatste blog in deze serie van ontwerper Vivian Wijburg. Haar circulaire ontwerpmatrix maakt circulaire ambities van onze klanten concreet én waar.

  2. blog11 mei 2021

    Hoe circulair wil je het hebben?

    ”We zijn ons bewust van de impact van ons handelen op de planeet, én we zijn oprecht gedreven om het beter te doen.” Dat is het kompas voor alle activiteiten bij Heembouw. Maar wat houdt dit nu echt in? Als ontwerpende bouwer maakt Heembouw circulair ontwerpen en bouwen concreet. In dit blog laat architect Vivian Wijburg van Heembouw Architecten zien hoe de circulaire ontwerpmatrix circulaire ambities van onze klanten concreet én waar maakt. Waarbij het aan de klant is, hoe ver deze ambities gaan. Vandaar onze vraag: Hoe circulair wil je het hebben?

  3. Nieuwe huisvesting Heembouw Kantoren interieur Heembouw Architecten

    blog29 oktober 2020

    Ons "nieuwe" kantoor: wij houden niet van verspilling!

    Niet iedereen weet dit van mij: ik woonde en werkte een tijd in Ghana om een drinkwater zuivering te bouwen. Om veel verschillende redenen was dat een hele bijzondere tijd en dat realiseerde ik mij misschien pas echt toen ik terugkwam in Nederland. Wat hebben we hier toch veel keuzes! Al die spullen… In Ghana hadden we veel minder en toch leefden we daar goed. Terug in Nederland besloot ik dat het anders moest. Al die verspilling door elke keer weer nieuwe spullen toe te voegen, kunnen we niet veel meer hergebruiken? Spullen een tweede leven geven? Want afval scheiden is iets wat we in de bouwbranche wel doen, maar veel beter is het om afval te voorkomen. Super gaaf was het dan ook, toen Heembouw Kantoren besloot om een nieuw kantoor te realiseren, om bij het ontwerp en de bouw deze ambitie toe te passen. Dat bood kansen! We kozen ervoor het ontwerp- en bouwproces aan te vliegen vanuit de filosofie van de drie R’en: reduce, reuse, recycle. Het resultaat is fantastisch en inspireerde al meerdere opdrachtgevers het ook zo te doen.

skip

Gebruikte lockers in de werkplaats van ons nieuwe kantoor

Als er gebruikte materialen geoogst worden, moet je van tevoren over alle details goed nadenken.

Deze lockers komen van het WTC op Schiphol

Door ze te gebruiken in onze werkplaats kregen ze een nieuwe bestemming