Home

Met succesvolle concepten locaties in ontwikkeling brengen. Nieuwe locaties, maar ook bestaande locaties die voor herontwikkeling geschikt zijn. Heembouw zet haar marktkennis, verstand van bouwen en financieren in, om samen de locatie te ontwikkelen. Heembouw doet onderzoek naar de markt. Ons uitgebreide netwerk, commerciële feeling en samenwerking met lokale bedrijfsmakelaars stelt ons in staat partijen te lokaliseren die zich juist op die plek willen vestigen.

Voormalig fabrieksterrein Son en Breugel vanuit de lucht

Herontwikkeling voormalig fabrieksterrein Son en Breugel


In opdracht van grondeigenaar Van Nieuwpoort Groep heeft Heembouw een groot deel van de voormalige Betonsonlocatie op Ekkersrijt in Son en Breugel herontwikkeld. Deze grond kwam beschikbaar omdat  Betonson, producent van prefab betonen vloeren en elementen, een deel van haar productie heeft verplaatst naar de Betonsonlocatie in Kampen. Heembouw werd door haar netwerk vroegtijdig getipt dat dit ging gebeuren.

In korte tijd konden verschillende bedrijven worden gelokaliseerd die zich graag wilden vestigen op deze zichtlocatie, langs de A50 en midden in de logistieke hotspot Noord Brabant. 
In een periode van 18 maanden realiseerden Heembouw en Heembouw Architecten hier 3 mooie projecten: een nieuwe vestiging voor bouwgroothandel Bouwmaat, een nieuw duurzaam DC van 57.000 m2 voor logistiek dienstverlener Rhenus Logistics en voor PostNl werd hier een sorteercentrum door Heembouw gebouwd.

Een nieuw duurzaam DC van 57.000 m2 voor logistiek dienstverlener Rhenus Logistics dat bouwden we op bedrijventerrein Ekkersrijt in Son en Breugel. Het distributiecentrum omvat ca. 57.000 m2 en is ontworpen door Heembouw Architecten.