Home

Eén van de innovaties waar we sterk op inzetten, is parametrisch ontwerpen. Parametrisch ontwerpen is een proces waarbij op basis van data en relaties tussen onderdelen een (deel)ontwerp kan worden gegenereerd. Binnen Heembouw wordt bij kavelstudies al gebruik gemaakt van parametrisch ontwerpen. Dit is slechts een fractie van de voordelen die parametrisch ontwerpen biedt.

Op deze manier haal je het maximale uit iedere opgave

Ruben van Duijn

Parametrisch ontwerpen is een proces waarbij op basis van data en relaties tussen onderdelen een (deel)ontwerp kan worden gegenereerd. Jaren terug maakten we al de overstap van 2D naar 3D: van tekenen naar modelleren. Met parametrisch ontwerpen gaan we nu nog een stap verder. Bij parametrisch ontwerpen gebruiken we de rekenkracht van de computer. We schrijven een script waarbij we parameters invoeren, de computer rekent vervolgens uit wat in het ontwerp met die parameters mogelijk is. Binnen Heembouw wordt het parametrisch ontwerpen al enige tijd onderzocht voor kavelstudies. Dit is slechts een fractie van de  mogelijkheden en kansen die parametrisch ontwerpen biedt.  

Dat wij als ontwerpende bouwer de kennis van ontwerp en uitvoering integreren, biedt ook hier enorm veel toegevoegde waarde

Paul Kuijt

Download ons artikel over parametrisch ontwerpen

Download het bestand