Home

Alle artikelen

 1. blog26 juli 2021

  Kantoor na corona: in 5 stappen naar een maatwerk oplossing voor uw bedrijf

  Weer naar kantoor na corona, kan het, hoe dan, willen we dat, hoe gaan we daarmee om? Oriënteert u zich ook op de mogelijkheden? Wat opvalt in de berichtgeving over dit onderwerp: oplossingen en keuzes worden vrij stellig gebracht. ‘Drie dagen thuis, twee op kantoor’. Of: ‘Thuis het geconcentreerde werk, op kantoor het teamwork’. Bedrijven die flink snijden in de vierkante meters zijn er ook. En er komen allerlei oplossingen voorbij: het anderhalvemeterkantoor is bijvoorbeeld al uitgevonden. Alsof er één zo’n soort kantoor is. Ons advies: ga niet zomaar mee in de hype. Gebruik dit unieke moment als kans om stil te staan bij de functie van uw kantoor voor uw bedrijf. Bij de betékenis van uw kantoor. Zodat u van daaruit echt een plek kunt maken waar mensen willen zijn. 

 2. blog16 juli 2021

  Zwakke dakconstructies isoleren zónder overlast voor bewoners? Dak-over-dakrenovatie!

  Misschien herkent u het wel uit een van uw wijken: doorgezakte daken. U kunt het meteen zien als u door zo’n straat rijdt: de daken golven. Dat kan erop duiden dat de dakconstructie in het verleden te licht is uitgevoerd. Dat zorgt voor extra uitdagingen bij het isoleren van die daken, wat 9 van de 10 keer een belangrijke ingreep is bij het verduurzamen van uw bezit. Vooral omdat ingrepen dan veel overlast veroorzaken voor bewoners. En dat terwijl u de overlast voor bewoners juist zoveel mogelijk wilt beperken. Over 248 woningen met dergelijke daken gaat het project waar ik u graag over vertel. Wij vonden namelijk een unieke oplossing die de bewoners vrijwel volledig ontziet: een prefab dak-over-dakrenovatie.

 3. blog13 juli 2021

  Meer m2 nodig op uw huidige kantoorlocatie? Een dakopbouw kan en mag bijna overal!

  Bent u door de groei van uw bedrijf eigenlijk uit uw huidige kantoorgebouw gegroeid, maar wilt u liever niet verhuizen? Of bent u als belegger op zoek naar mogelijkheden om extra waarde toe te voegen aan uw gewilde kantoorlocatie in hartje stad? Wij spreken veel met bedrijven en beleggers met dit vraagstuk en vaak lopen zij vast: grondgebonden uitbreidingen zijn meestal niet mogelijk. Maar wist u al dat bij heel veel kantoorpanden uitbreiding mogelijk is door er een verdieping op te zetten? Zowel constructief als volgens bestemmingsplannen kan dit bijna altijd. Met de toenemende grond-schaarste is dit voor veel bedrijven een zeer aantrekkelijke optie. Wij verzamelden diverse vormen van data en maakten deze visueel, waardoor u in één oogopslag ziet of uw kantoorpand ook kan worden herontwikkeld ‘in de hoogte’. 

 4. Raymond Plasmans, Projectleider Heembouw Bedrijsruimten

  blog22 juni 2021

  Verduurzamen? 5 praktische tips voor afvalscheiding en afvalreductie op de bouwplaats

  Je gelooft het misschien niet meteen, maar het afgelopen jaar lukte het ons om op één project onder andere 4.500 dozen, 90.000 vierkante meter folie en 80 vrachtwagenbewegingen te besparen. Een enorme reductie van afval en uitstoot van CO2. En dat is nog maar het begin! Bovendien: van het bouwafval dat wel nog ontstond wisten we 88% te recyclen. Het mooie is: jouw bedrijf kan dat ook. Aan de hand van onze ervaringen deel ik hier 5 praktische tips voor afvalscheiding en afvalreductie op de bouwplaats.

 5. DC Greenpark ism STELLAR Development

  blog16 juni 2021

  Een nóg waardevoller gebouw én goed doen voor de natuur? Het kan!

  Wist u dat u met de nieuwbouw van uw distributiecentrum kunt bijdragen aan meer biodiversiteit, terwijl u daarmee tegelijkertijd de waarde van het gebouw verhoogt? Extra mooi: u creëert een duurzamer gebouw en een gezondere, prettigere en meer inspirerende omgeving voor uw medewerkers. Hoe? Door uw gebouw natuurinclusief te ontwerpen. Dat is nu nog onderscheidend, straks is het de gewoonte. Hier leest u waarom. 

 6. Heembouw plek waar mensen willen zijn

  blog14 juni 2021

  Werkzaam in de bouw? 5 redenen om nu juist wél van baan te veranderen

  Ben jij toe aan een verandering in je carrière? Twijfel je alleen over het juiste moment? Dat is niet gek. Ergens nieuw beginnen terwijl er nog veel vanuit huis wordt werkt, wil je dat wel? Je hebt nu een vast contract en je werk is vertrouwd. Je bent er misschien wat op uitgekeken en toe aan een nieuwe uitdaging; meer verantwoordelijkheid, meer persoonlijke ontwikkeling, een betere werksfeer. Maar het is ook een onzekere tijd (geweest). Heel begrijpelijk als dit jou er nu van weerhoudt de stap te wagen. Maar wat als je wél zekerheid krijgt? Stabiliteit, nieuwe ontwikkelkansen, een fijne start? Wij geven je 5 redenen om nu juist wél van baan de veranderen en bij Heembouw te komen; bij de beste werkgever in de bouw én van Nederland!

 7. blog9 juni 2021

  Woonwijk (her)ontwikkelen? Slimm maakt grondgebonden wonen met tuin betaalbaar

  Het is een van de grote uitdagingen waar we in Nederland voor staan: het woningtekort oplossen. We hebben niet alleen veel woningen nodig, we hebben ze ook snel nodig, ze moeten duurzaam zijn en ook nog eens betaalbaar. En dat terwijl de ruimte om te bouwen beperkt is, zeker als we er zo weinig mogelijk natuur en landbouwgrond voor willen opofferen. Hoogbouw lijkt een logische oplossing. Door te stapelen kunnen we meer op minder grond. Maar willen we dat? En speelt dat in op de behoefte, op de vraag? Samen met mijn collega’s boog ik mij bij Heembouw over dit vraagstuk. Trots ben ik op het resultaat, het woonconcept Slimm: een kwalitatief hoogwaardige, compacte woning, geschikt voor 1-3 persoonshuishoudens. Slimm is bijzonder, want dit woonconcept is niet alleen betaalbaar, energiezuinig, duurzaam, snel realiseerbaar en grondgebonden, het is ook altijd een maatwerkontwerp, passend bij de omgeving.

 8. interieur bedrijfspand Bosman Van Zaal Aalsmeer

  blog7 juni 2021

  Nieuwbouwplannen voor uw bedrijf? 5 vragen ter voorbereiding

  Heeft u met uw bedrijf in de groothandel, maak- of foodindustrie behoefte aan een nieuw pand? Bijvoorbeeld omdat uw huurcontract afloopt of omdat uw huidige pand te klein wordt? Dan heeft u vast allerlei vragen. Waar vindt u een goede locatie, hoe kunt u de nieuwbouw het beste financieren, hoe zorgt u dat het nieuwe pand uw bedrijfsprocessen optimaal ondersteunt en mee kan groeien en veranderen met uw bedrijf? Ik spreek veel met bedrijven die voor een dergelijke grote beslissing staan. Met hen bespreek ik altijd 5 vragen om samen het proces en de verschillende opties te verkennen. Ik licht ze hier graag voor u toe.

 9. slimm miniatuur woning van boven af

  blog2 juni 2021

  Heembouw Houtbouw, hoe gewoon doen tot hele gave producten kan leiden

  Hout stond de afgelopen jaren in het middelpunt bij Heembouw. Wat begon als enkel het idee dat we nog veel meer met hout wilden gaan doen dan we al deden, resulteerde inmiddels in het woonconcept van een compacte, compleet van hout gemaakte eengezinswoning en volledig houten overspanningen voor bedrijfsgebouwen. De eerste projecten zijn nu in voorbereiding: we gaan 22 houten Slimm-woningen in Roelofarendsveen bouwen en starten in juni met de realisatie van DC Aalsmeer waarin een compleet houten spantconstructie wordt toegepast. En dit is nog maar het begin, want we brengen het bouwen met hout nu nóg sneller verder in ons innovatieprogramma Heembouw Next. Over wat ‘gewoon dóen’ wel niet kan opleveren.

 10. Anneloes van der Heijden (oprichter Studio Anneloes) slaat de feestelijke paal

  nieuws27 mei 2021

  Heembouw gestart met realisatie nieuwbouw Studio Anneloes

  Donderdag 20 mei heeft Anneloes van der Heijden de feestelijke paal geslagen van het nieuwe onderkomen van het Nederlandse modemerk Studio Anneloes op Business Park Amsterdam Osdorp. In 15 jaar tijd is Studio Anneloes uitgegroeid van een twee-manszaak tot een serieuze speler op de Nederlandse damesmode markt. Op hun huidige locatie in het World Fashion Centre was geen ruimte om verder te groeien, daarom is de stap gemaakt om een eigen gebouw te creëren samen met de ontwerpende bouwer Heembouw.

 11. blog11 mei 2021

  Hoe circulair wil je het hebben?

  ”We zijn ons bewust van de impact van ons handelen op de planeet, én we zijn oprecht gedreven om het beter te doen.” Dat is het kompas voor alle activiteiten bij Heembouw. Maar wat houdt dit nu echt in? Als ontwerpende bouwer maakt Heembouw circulair ontwerpen en bouwen concreet. In dit blog laat architect Vivian Wijburg van Heembouw Architecten zien hoe de circulaire ontwerpmatrix circulaire ambities van onze klanten concreet én waar maakt. Waarbij het aan de klant is, hoe ver deze ambities gaan. Vandaar onze vraag: Hoe circulair wil je het hebben?

 12. blog20 april 2021

  Wat kost een bedrijfspand? Concreet antwoord én 5 factoren die deze prijs bepalen

  Een bedrijfspand kost gemiddeld tussen de € 380 en € 460 per m2 voor panden vanaf 10.000 m2. Die gemiddelde prijs is gebaseerd op onze jarenlange ervaring als ontwerpende bouwer. We realiseerden de afgelopen 10 jaar zo’n 70 bedrijfspanden, de gemiddelde prijs van die bedrijfspanden kwam hierop uit. U ziet echter wel, de bandbreedte is nog groot. Wat gebeurt er met de kosten als u minder vierkante meters nodig heeft dan 10.000? En wat bepaalt of u dichter bij die € 380 per m2 komt te zitten of juist dichter bij die € 460 per m2? Hieronder zet ik voor u de 5 factoren op een rij die van invloed zijn op de kosten van uw bedrijfspand én hoe u die kosten goed in de hand houdt.

 13. Nieuwe huisvesting Heembouw Kantoren interieur Heembouw Architecten

  nieuws19 april 2021

  Heembouw positief over 2020 en vol vertrouwen voor de toekomst

  Heembouw kijkt zéér positief terug op 2020. We zijn blij dat de bouwsector, ondanks de corona-pandemie, heeft kunnen doorbouwen. Enkele vertragingen in de levering van materialen ten spijt, zijn alle projecten op tijd opgeleverd. Dankzij de enorme inzet van onze collega’s, leveranciers en klanten, zijn prachtige prestaties geleverd en heeft corona nagenoeg geen vat gehad op de financiële prestaties van de onderneming. Het resultaat voor belasting is gestegen naar een rendement van 9,7%. De omzet kwam uit op 206,4 miljoen, een lichte daling ten opzichte van 2019 (217,9 miljoen). Minstens zo belangrijk is de waardering van onze klanten en medewerkers. Klanten geven Heembouw een 8,6 als gemiddeld klantcijfer. De NPS (“hoe waarschijnlijk is het dat u ons aanbeveelt aan anderen?”) steeg van +40 naar +62.

 14. nieuws16 april 2021

  Heembouw proost digitaal met bewoners op start bouw Westend fase 3

  Bij nieuwbouwproject Westend in Roelofarendsveen is woensdag 14 april de bouw gestart van de volgende 31 woningen in nieuwbouwproject Westend in Roelofarendsveen. Niet zoals gebruikelijk met een feestje op locatie, maar met een livestream die de bewoners konden bekijken. De bewoners ontvingen van te voren een borrelbox met een flesje bubbels en wat lekkers om digitaal te kunnen proosten op een voorspoedige bouw.
 15. nieuws15 april 2021

  Heembouw levert eerste gerenoveerde kantoorgebouw Allseas Delft op

  Het kantoor van Allseas, op zichtlocatie langs de A13 in Delft, wordt door Heembouw in fasen gerenoveerd. Afgelopen vrijdag, 9 april, werd het eerste gerenoveerde kantoordeel opgeleverd. Voor de gelegenheid was de entree feestelijk aangekleed en werd een rood lint doorgeknipt als symbolische opening van het gerenoveerde kantoor. Allseas start binnenkort met de inrichten van het vernieuwde kantoor en zal vanaf mei de nieuwe werkplekken in gebruik nemen.

 16. blog12 april 2021

  Natuurinclusief ontwerpen: zo logisch eigenlijk, zou het niet de standaard moeten zijn?

  Duurzaamheid is niet meer weg te denken uit de bouw. Bij elke nieuwbouw en renovatie is er aandacht voor. Vaak gaat het dan vooral over de keuze voor duurzame materialen, de energievraag van het gebouw zoveel mogelijk beperken en de energie die wel nodig is duurzaam opwekken. Circulariteit, gezondheid en flexibiliteit krijgen ook steeds meer aandacht. Terecht. Hoe minder nieuwe materialen we gebruiken in de bouw, hoe minder CO2-uitstoot. En hoe beter een gebouw is voor de gebruikers en hoe makkelijker het nieuwe functies kan krijgen, hoe groter de kans dat het langer blijft staan. Waar in de branche nog minder aandacht voor is: natuurinclusief ontwerpen. Vreemd eigenlijk, want het is wel onlosmakelijk verbonden met duurzaamheid en gezondheid. Natuurinclusief ontwerpen is goed voor de mens, de natuur en de toekomst en voegt daarmee letterlijk voor alles en iedereen waarde toe. Zou het niet de standaard moeten zijn? Benieuwd wat jij vindt!

 17. nieuws8 april 2021

  Heembouw gestart met opleveren 38 woningen Westend Roelofarendsveen

  Bij nieuwbouwproject Westend in Roelofarendsveen is Heembouw gestart met de oplevering van 38 woningen. Het gaat om onder andere 8 nul-op-de-meter woningen en 2 twee-onder-een-kap woningen aan het water. De deuren worden voorzien van een feestelijke strik, met een persoonlijk welkomstlabel voor de nieuwe bewoners, er hingen vlaggen uit en bewoners kregen een flesje bubbels om te proosten. Na het overhandigen van de sleutels, konden de eerste bewoners hun nieuwe woning betrekken.
 18. nieuws1 april 2021

  Heembouw ontwerpt en realiseert nieuwe huisvesting Studio Anneloes

  Op het Businesspark Amsterdam Osdorp start Heembouw in mei met de realisatie van een nieuwe huisvesting voor Studio Anneloes. Studio Anneloes is een Nederlands dameskledingmerk, dat in de afgelopen 15 jaar is uitgegroeid van een twee-manszaak tot een serieuze speler op de Nederlandse damesmode markt. Op hun huidige locatie in het World Fashion Centre was geen ruimte meer om nog verder te groeien, daarom is de stap gemaakt nu een eigen pand te gaan bouwen.

 19. nieuws30 maart 2021

  Verkoop eerste 35 woningen Nieuw Rein in Hazerswoude-Rijndijk van start

  Op donderdag 8 april starten Wilma Wonen en Heembouw Wonen met de online verkoop van de eerste 35 nieuwbouwwoningen van project Nieuw Rein in Hazerswoude-Rijndijk. Nieuw Rein is een ontwikkeling op het voormalige fabrieksterrein van Avery Dennison (voorheen Fasson) en komt direct aan het water van de Oude Rijn. In de eerste verkoopfase komen herenhuizen, twee-onder-een-kapwoningen en een vrijstaande woning met ruime tuinen. Het ontwerp van de woningen is van Kokon Architectuur & Stedenbouw.
 20. Marielle Refos

  blog1 maart 2021

  Plancoördinator Mariëlle Refos: “Heembouw creëert voor mij echt een plek waar ik wil zijn.”

  Dat wij plekken creëren waar mensen willen zijn én werken bleek vorig jaar maar weer toen Heembouw de Cobouw Award voor beste werkgever won. De jury toonde zich vooral enthousiast over de manier waarop Heembouw de nieuwe medewerkers, en naar ons idee de beste mensen, zich snel thuis laat voelen. Maar het vinden van deze nieuwe collega’s is in deze tijd moeilijker dan ooit. The war for talent zoals ze dat zo mooi noemen, levert een heftige strijd op de arbeidsmarkt. Maar als we dan die speld in de hooiberg vinden, dan willen we dat delen ook. Mariëlle Refos, 25 jaar, net afgestudeerd en inmiddels Plancoördinator bij de klantgroep Wonen, is sinds 1 juli in dienst: “Werken bij Heembouw is een ideale start.” 

 21. blog1 maart 2021

  Sr. Maatvoerder Wilfred van Zanten: “Heembouw is echt een mensen-bedrijf. Ik kan hier echt mijn ei kwijt.”

  Zodra je bij ons binnenstapt, ervaar je het: het Typisch Heembouw-gevoel. Wij noemen het ook wel onze bedrijfscultuur of ons ‘DNA’. We zijn ervan overtuigd dat onze cultuur de motor is achter ons succes. Dat we plekken creëren waar mensen willen zijn, zit hem namelijk ook in het type mensen dat bij ons werkt. Want hoe verschillend wij ook zijn, één ding hebben wij allemaal met elkaar gemeen: we zijn betrokken en bevlogen. Sommige collega’s gaan nóg een stapje verder. Wilfred van Zanten, al 25 jaar trouw aan Heembouw, is zo’n collega die met zijn hart van goud echt voor alles inzetbaar is. Dat leek ons, zo voor de feestdagen, een schouderklopje waard. 

 22. blog24 februari 2021

  Nieuw kantoor bouwen? Vergeet niet waar het écht om gaat

  Bij plannen voor een nieuw kantoor of een verbouwing van uw huidige kantoor heeft u hoogstwaarschijnlijk meer voor ogen dan slimmer gebruik van ruimte, een mooi(er) ontwerp en verduurzaming. Wat u vooral wilt: een plek creëren waar mensen graag zijn. Een plek waar uw medewerkers, bezoekers, partners en klanten energie van krijgen, die inspireert. Een gebouw waar u straks doorheen loopt en denkt: ‘Ja, hier voelen we ons thuis. Dit ademt ons DNA’. Ik vertel u hier graag hoe we dat samen met u realiseren.

 23. nieuws24 februari 2021

  Heembouw levert bedrijfspand op aan Transport van Overveld

  Dinsdag 23 februari j.l. leverde Heembouw het nieuwe bedrijfspand van Transport van Overveld in Etten-Leur op. Heembouw Architecten heeft het ontwerp gemaakt van dit moderne pand op bedrijventerrein Vosdonk, dat ligt direct tegen de huidige locatie aanligt. De overdracht vond in klein comité plaats. Van te voren hadden alle betrokkenen van zowel Heembouw en Heembouw Architecten een korte videoboodschap opgenomen met felicitaties voor de familie van Overveld. Dit gebaar werd erg gewaardeerd.

 24. NVM Utrecht Heembouw Architecten Papendorp

  blog18 februari 2021

  Nieuw kantoor? Zo wordt het betaalbaar, duurzaam, functioneel én passend bij uw DNA

  Een nieuw kantoor laten bouwen is bepaald niet iets dat u jaarlijks doet. Sterker nog, u maakt het in uw werkende leven waarschijnlijk maar één of twee keer mee. Logisch dus, dat het heel moeilijk is om van tevoren goed te weten wat u wilt. Een architectonisch ontwerp krijgen dat u aanspreekt is één ding, het moet ook functioneel zijn, passen bij het DNA van uw organisatie, uitvoerbaar zijn en binnen uw budget passen. Precies om die redenen werken wij bij Heembouw als architect en bouwer samen met onze opdrachtgevers als één team. Bij de ontwikkeling van het nieuwe hoofdkantoor van NVM komt heel mooi tot uitdrukking welke toegevoegde waarde dat heeft.
 25. Reshift Haarlem

  blog11 februari 2021

  Heembouw realiseert nieuwe huisvesting Reshift Haarlem

  Dit voorjaar start Heembouw met de realisatie van een nieuwe huisvesting voor Reshift. Omdat de huidige huisvesting van contentspecialist Reshift aan de Ricard Holkade zal plaatsmaken voor woningbouw, moest Reshift op zoek naar een nieuwe, inspirerende plek. Deze werd gevonden in een oude R.A.C. garage aan de Nijverheidsweg in Haarlem, ooit gebouwd voor het onderhoud aan auto’s van de rijksoverheid (PTT). Een prachtig gebouw met karakter, leuke stijlelementen en bruisend voor nieuwe inspiratie.
 26. blog5 februari 2021

  State-of-the-art Centraal Distributie Centrum door Heembouw overgedragen aan LKQ Fource

  Berkel en Rodenrijs, Nederland. In december 2020 werd de bouw van het nieuwe state-of-the-art centrale distributiecentrum (CDC) in Berkel en Rodenrijs afgerond door Heembouw Bedrijfsruimten. Het moderne, 50.000 m² grote CDC werd na een bouwperiode van ongeveer een jaar aan LKQ Fource geleverd. De oplevering vond plaats in een klein comité, die via een livestream te volgen was voor een groter publiek.

 27. blog28 januari 2021

  Circulair bouwen en renoveren? Lessen uit de praktijk

  In mijn vorige blog beschreef ik aan de hand van de renovatie van het Circulair Paviljoen op business park Schiphol Trade Park hoe we bij Heembouw circulaire renovaties aanpakken. We deden inmiddels flink wat ervaring op met circulair bouwen en renoveren en in dit blog vertel ik over de lessen die wij bij de renovatie van Circulair Paviljoen leerden. Als we onze ervaringen delen worden we er samen steeds beter in en dat is belangrijk, want gebruik maken van bestaande materialen zorgt voor minder afval en uiteindelijk een beter klimaat.

 28. blog27 januari 2021

  Wat bedoel je, een ontwerpende bouwer?

  Het wordt ons regelmatig gevraagd. Wat doen jullie als ontwerpende bouwer anders dan andere aannemers en wat levert dat mij als opdrachtgever op? Onze antwoorden hierop liggen in de dagelijkse praktijk besloten. In deze blogserie – wat bedoel je, een ontwerpende bouwer? – geven Heembouwers een inkijkje in die praktijk, aan de hand van een sprekend voorbeeld. In deze editie is dat Diederik de Jonge, architect bij Heembouw Bedrijfsruimten, die met zijn collega’s planontwikkelaars Robert Dolieslager en Eric Schulte intensief samenwerkte aan de nieuwbouw van het bedrijfspand van Hordijk.

 29. blog20 januari 2021

  Circulair bouwen en renoveren? Zo pakken we dat bij Heembouw aan

  Onlangs realiseerden we de renovatie van het Circulair Paviljoen op business park Schiphol Trade Park in Hoofddorp. We kregen van SADC de opdracht het gebouw zo circulair mogelijk te renoveren. Een project naar ons hart, want gebruik maken van bestaande materialen zorgt voor minder afval, draagt bij aan een beter klimaat en levert authentieke gebouwen op waar mensen graag willen zijn. De circulaire renovatie van dit paviljoen is (wederom) het bewijs hoe goed het gebruik van bestaande materialen mogelijk is. In dit blog vertel ik hoe wij dat bij Heembouw aanpakken.
 30. Met uw gebouw nog op tijd voldoen aan de label C-verplichting? Nu is het moment

  blog7 januari 2021

  Met uw gebouw nog op tijd voldoen aan de label C-verplichting? Nu is het moment

  Per 1 januari 2023 moet elk kantoorgebouw minimaal energielabel C hebben. Voldoet het gebouw dan niet aan de eisen, dan mag u het per 1 januari 2023 niet meer als kantoor gebruiken. Deze verplichting staat in het Bouwbesluit 2012. Wij merken dat veel kantooreigenaren het behalen van label C nog niet op de agenda hebben staan, terwijl u nog maar 2 jaar de tijd heeft in een markt waarin bouwbedrijven drukke agenda’s hebben en heel veel kantoren verduurzaamd moeten worden. Als er een moment is om met verduurzaming aan de slag te gaan, dan is het nu.

 31. Fijne feestdagen en een gezond 2021!

  nieuws17 december 2020

  Fijne feestdagen en vooral een heel gezond 2021!

  Ook voor Heembouw was 2020 anders dan anders. Een jaar waarin we ondanks alle beperkingen hebben doorgebouwd om plekken te creëren waar mensen willen zijn. Het was een jaar van verandering, met een bestuurswissel en een nieuwe huisvesting voor Heembouw Kantoren en Bedrijfsruimten Zuid, maar ook een jaar met de nodige hoogtepunten. Heembouw sluit de deuren van haar kantoren vanaf 21 december tot en met 3 januari. Meer dan ooit bedanken wij onze klanten voor het vertrouwen en wensen wij u fijne feestdagen en een succesvol en vooral gezond 2021!
 32. nieuws14 december 2020

  Heembouw levert duurzame nieuwbouw VSVK op

  Op donderdag 10 december heeft Heembouw het nieuwe complex voor VSVK op bedrijventerrein Boezem Oost in Pijnacker-Nootdorp opgeleverd. Het ontwerp van zowel het interieur als het exterieur is van Heembouw Architecten. De nieuwe huisvesting bestaat uit twee losse gebouwen. Het gebouw aan de Schouwweg bevat een kantoor van 1.000m2 en 9.500m2 aan bedrijfsruimte, het andere gebouw aan de Verlaatweg bevat een werkplaats en stalling. Tussen beide gebouwen bevindt zich de logistieke zone, uit het zicht van de openbare weg. De moderne werkplaats heeft een innovatieve prefab stalen smeerput, waar VSVK haar materieel zelf gaat onderhouden.

 33. Oplevering Heembouw Lomans Totaalinstallateur Heembouw Architecten

  nieuws7 december 2020

  Heembouw levert nieuw duurzaam kantoor Lomans Totaalinstallateur op

  Vrijdag 4 december was de feestelijke oplevering van het nieuwe kantoor van Lomans Totaalinstallateur in Capelle aan den IJssel. Het nieuwe pand werd door Heembouw ontworpen en gerealiseerd. Het interieurontwerp is van Wildenberg Interieurarchitectuur. Door de corona maatregelen vond de oplevering plaats in klein comité. Alle betrokkenen vanuit Heembouw en Heembouw Architecten hadden voor Lomans een korte videoboodschap ingesproken met felicitaties, wat erg werd gewaardeerd.

 34. blog25 november 2020

  Lean bouwen is van A tot Z integraal samenwerken, niet alleen Lean plannen

  Lean bouwen, we doen het bij Heembouw al jaren. Toch merken we in de praktijk nog steeds hoe verschillend bedrijven aankijken tegen wat Lean bouwen werkelijk is. Wat mij betreft gaat Lean bouwen over écht samenwerken, integraal naar een opgave kijken, continu innoveren, met minder mensen méér doen, slimme dingen toepassen en gebruik maken van andere kennisgebieden om voortdurend te verbeteren. Aan de hand van een concreet voorbeeld uit onze praktijk laat ik je graag zien wat ik bedoel, hoe fijn het is om zo te werken en welke voordelen het allemaal oplevert. Benieuwd hoe jij hier tegenaan kijkt!

 35. blog11 november 2020

  Distributiecentra saaie dozen? Juist een kans om mooie plekken te maken voor mensen!

  In Nederland staan steeds meer distributiecentra en die DC’s werden door de jaren heen alsmaar groter. Bij de eerste opdrachten die wij kregen ging het nog om 10.000 m2. Dat werd steeds vaker 20.000 m2, groeide naar 50.000 vierkante meter en nu gaat het soms zelfs om 100.000 m2. Zo’n groot gebouw neerzetten brengt verantwoordelijkheden met zich mee. Het is belangrijk dat we gebouwen maken waar mensen graag zijn én veel aandacht besteden aan de landschappelijke inpassing. Niet zomaar een doos neerzetten, maar een plek creëren die verankerd en verweven is in de omgeving. Aan de hand van een voorbeeld uit onze eigen praktijk laat ik hier graag zien hoe wij dat samen met onze opdrachtgevers doen. Én welke kansen we nog allemaal hebben op dit vlak.

 36. blog5 november 2020

  Wat bedoel je, een ontwerpende bouwer?

  Het wordt ons regelmatig gevraagd. Wat doen jullie als ontwerpende bouwer anders dan andere aannemers en wat levert dat mij als opdrachtgever op? Onze antwoorden hierop liggen in de dagelijkse praktijk besloten. In deze blogserie – wat bedoel je, een ontwerpende bouwer? – geven Heembouwers een inkijkje in die praktijk, aan de hand van een sprekend voorbeeld. In deze editie is dat Paul Kuijt, technisch architect bij Heembouw Architecten, die met zijn collega Koen de Bruin en Sander Dekker, resp. planontwikkelaar en architect, intensief samenwerkte aan de nieuwbouw van het bedrijfspand van Safescan.
 37. Nieuwe huisvesting Heembouw Kantoren interieur Heembouw Architecten

  blog29 oktober 2020

  Ons "nieuwe" kantoor: wij houden niet van verspilling!

  Niet iedereen weet dit van mij: ik woonde en werkte een tijd in Ghana om een drinkwater zuivering te bouwen. Om veel verschillende redenen was dat een hele bijzondere tijd en dat realiseerde ik mij misschien pas echt toen ik terugkwam in Nederland. Wat hebben we hier toch veel keuzes! Al die spullen… In Ghana hadden we veel minder en toch leefden we daar goed. Terug in Nederland besloot ik dat het anders moest. Al die verspilling door elke keer weer nieuwe spullen toe te voegen, kunnen we niet veel meer hergebruiken? Spullen een tweede leven geven? Want afval scheiden is iets wat we in de bouwbranche wel doen, maar veel beter is het om afval te voorkomen. Super gaaf was het dan ook, toen Heembouw Kantoren besloot om een nieuw kantoor te realiseren, om bij het ontwerp en de bouw deze ambitie toe te passen. Dat bood kansen! We kozen ervoor het ontwerp- en bouwproces aan te vliegen vanuit de filosofie van de drie R’en: reduce, reuse, recycle. Het resultaat is fantastisch en inspireerde al meerdere opdrachtgevers het ook zo te doen.

 38. nieuws28 oktober 2020

  Heembouw bouwt voor Suez in Berkel en Rodenrijs

  In Berkel en Rodenrijs start Heembouw met de turnkey realisatie van een nieuw bedrijfspand met buitenopslag voor SUEZ Recycling & Recovery Netherlands. Het inhouse architectenbureau van Heembouw, Heembouw Architecten, tekende voor het ontwerp van de nieuwe op- en overslaglocatie. In Q3 van 2020 zal het pragmatische ontwerp, bestaande uit een binnen-, buitenopslag en kantoor, herrijzen op bedrijventerrein Oudeland. De beoogde oplevering staat gepland voor Q2 2021.

 39. blog22 oktober 2020

  Nieuwe huisvesting bouwen voor uw bedrijf? Waarom een totaalaanpak belangrijk is.

  Loopt het huurcontract voor uw bedrijfspand over enkele jaren af, past uw huisvesting niet meer bij uw bedrijfsproces of gaat u bedrijfsactiviteiten samenvoegen op één locatie? Dan bent u op zoek naar nieuwe huisvesting. Bepaald geen dagelijkse bezigheid voor u. En ingewikkeld. Waar vindt u een geschikte kavel en hoe krijgt u vervolgens een gebouw dat perfect is voor uw bedrijfsproces, met u mee kan groeien en prettig is om in te werken? Wij helpen u graag. Sterker nog, we doen niets liever. Uniek aan onze aanpak: we zijn als ontwerpende bouwer van A tot Z bij uw nieuwbouw betrokken. Dat scheelt namelijk tijd, geld, fouten en frustraties. Aan de hand van voorbeelden vertel ik u hieronder graag meer.

 40. blog19 oktober 2020

  Wat bedoel je, een ontwerpende bouwer?

  Het wordt ons regelmatig gevraagd. Wat doen jullie als ontwerpende bouwer anders dan andere aannemers en wat levert dat mij als opdrachtgever op? Onze antwoorden hierop liggen in de dagelijkse praktijk besloten. In deze blogserie – wat bedoel je, een ontwerpende bouwer? – geven Heembouwers een inkijkje in die praktijk, aan de hand van een sprekend voorbeeld. In deze editie is dat Nico Jan van Es, hoofduitvoerder bij Heembouw Bedrijfsruimten, die met zijn collega’s architect Sander Dekker en sr. werkvoorbereider Tim van Gent intensief samenwerkte aan de nieuwbouw van het bedrijfspand van Textaafoam.

 41. nieuws18 oktober 2020

  Heembouw realiseert distributiecentrum van 98.000 m2 in Echt Susteren voor Dokvast en P3

  Gelegen op het logistieke knooppunt van de A2 en A73 tussen Venlo en Maastricht is Heembouw onlangs gestart met de bouw van DC Echt-Susteren. Een nieuw en kwalitatief hoogstaand distributiecentrum van 98.000 m2 op businesspark Midden Limburg. In opdracht van Dokvast zal dit pand worden ontwikkeld, en na voltooiing wordt het gehele complex verkocht aan de Duitse investeerder en vermogensbeheerder P3 Logistics Parks.

 42. Nieuwe bedrijfsruimte voor Zon Impex op Oudeland Berkel en Rodenrijs - vooraanzicht

  nieuws15 oktober 2020

  Heembouw realiseert nieuwe huisvesting Zon Impex

  Op bedrijvenpark Oudeland in Berkel en Rodenrijs start Heembouw eind oktober 2020 met de realisatie van een nieuw bedrijfspand voor Zon Impex. Familiebedrijf Zon Impex Trading B.V. is totaalleverancier voor de horeca en supermarkten in de Benelux, en maakt een constante groei door, waarvoor de huidige locatie in Rijswijk onvoldoende ruimte biedt. Het nieuwe bedrijfspand, voorzien van representatieve kantoor- en demoruimte, kan verdere groei zonder problemen opvangen.

 43. Nieuwe huisvesting Heembouw Kantoren interieur Heembouw Architecten

  blog8 oktober 2020

  Duurzaam kantoor bouwen? Zet de gezondheid en productiviteit van de gebruiker voorop!

  Het was in de zomer van 2018 toen duidelijk werd dat we bij Heembouw op zoek ‘moesten’ naar een nieuwe kantoorlocatie. We wisten meteen; dat moet een plek worden vóór onze mensen. Een plek waar we echt trots op zijn. Als een clubhuis, een boomhut, zo zou het moeten voelen. Een plek waar je naartoe wordt getrokken en graag samenkomt. We wisten namelijk: het moet duurzaam. Niet alleen energiezuinig en circulair, maar vooral een gebouw dat de gezondheid en productiviteit van ons, de gebruikers, als uitgangspunt heeft. Dát is immers pas echt een duurzaam gebouw! Het resultaat heeft onze eigen verwachtingen overtroffen. Ons nieuwe kantoor vertelt letterlijk verhalen en mooier kan het eigenlijk niet, vinden wij.

 44. nieuws1 oktober 2020

  Heembouw levert laatste fase DC Den Bosch op aan WDP - DC voor Spierings

  Op bedrijventerrein De Rietvelden in Den Bosch, realiseerde Heembouw in opdracht van WDP Nederland een nieuw distributiecentrum: DC Den Bosch. Dit DC, in totaal 57.400 m2 , bestaat uit drie compartimenten: stuk voor stuk hoogwaardige distributiecentra. Twee van deze DC’s zijn inmiddels opgeleverd en in gebruik genomen door hun huurder (Sanitairwinkel.nl en ID Logistics). Het derde en laatste DC, dat bestaat uit een magazijn en expeditieruimte van 14.940 m2 en een kantoor van 1.195m2, werd 1 oktober j.l. door Heembouw opgeleverd aan Spierings Smart Logistics.

 45. LKQ Fource: we gaan voor win-win

  blog23 september 2020

  “We gaan voor win-win: de huurder een pand dat volledig bij hem past en de investeerder een courant pand voor zijn portefeuille”

  Als ontwerpende bouwer biedt Heembouw haar klanten een integrale oplossing voor hun huisvestingvraagstukken. Onderdeel hiervan is de samenwerking met investeerders en financiers, om projecten voor onze klanten financieel haalbaar te maken. Investor Relations manager Rolf Verdel legt uit hoe dit in zijn werk gaat en welke toegevoegde waarde dit biedt voor onze klanten.

 46. Ontwerpende bouwer Heembouw neemt het voortouw in circulair bouwen en ontwerpen

  blog1 september 2020

  Circulair ontwerpen en bouwen: tijd voor daden

  Heembouw is één van de ondertekenaars van de Malieveldverklaring. Waarom? Omdat wij als Ontwerpende Bouwer intrinsiek gemotiveerd zijn om samen met andere partijen de transitie naar emissievrij ontwerpen en bouwen waar te maken. Op deze duurzame dinsdag, waarop de politiek extra aandacht heeft voor duurzame en circulaire initiatieven, doen wij een oproep aan gemeenten om echt het verschil te kunnen maken. Is uw gemeente een van de eerste gemeentes met een circulair distributiecentrum binnen de grenzen?

 47. Schaffenburg opgeleverd door ontwerpende bouwer Heembouw

  nieuws27 augustus 2020

  Nieuw bedrijfspand Schaffenburg Office Furniture blikvanger aan de A16

  Donderdag 27 augustus j.l. leverde Heembouw de nieuwe huisvesting voor Schaffenburg Office Furniture op. Het bedrijfspand ligt op bedrijventerrein Bakestein in Zwijndrecht, pal aan de A16. De oplevering werd in een klein comité gehouden. Na het officiële tekenmoment heeft Marieke Wijnbergen, namens Schaffenburg, haar waardering getoond voor de intensieve en goede samenwerking, met een klein presentje met persoonlijke boodschap voor het Heembouw projectteam. Een zeer mooi gebaar, dat erg werd gewaardeerd.

 48. blog16 juli 2020

  Planontwikkelaar Gerben Boonen: “Ik heb bewust gekozen voor een bouwer die niet alleen bouwt voor de klant, maar veelzijdig adviseert en opereert.”

  Projectleider en innovatiecoach Gerben Boonen draait zijn hand niet om voor het managen van intensieve realisatieprojecten. Hard werken en druk op de ketel leiden voor hem zelfs naar succes. Vorige week nog droeg hij samen met zijn team eerder dan gepland, in een zeer korte periode, 60% van het distributiecentrum van het prestigieuze project Fource Logistics over. “Ik werk het beste onder hoge druk. Dat is mijn kracht; pieken op het juiste moment.”

 49. nieuws30 juni 2020

  Heembouw tekent overeenkomst voor 15.000 m2 renovatie kantoor Allseas te Delft

  Op vrijdag 26 juni 2020 heeft Heembouw het contract getekend met Allseas voor de renovatie van hun kantoor in Delft. Dit bestaat uit drie naast elkaar gelegen losse gebouwen, met een totale omvang van circa 15.000 m2 en ligt op een zichtlocatie, pal aan de A13. Het kantoor van Allseas dat dateert uit de jaren negentig, krijgt een duurzame en kwalitatieve upgrade waardoor een comfortabel en toekomstbestendig kantoor ontstaat.

 50. Nieuwe huisvesting Heembouw Kantoren interieur Heembouw Architecten

  nieuws1 mei 2020

  GPR score van gemiddeld 8,8 voor nieuw pand Heembouw Kantoren

  Berkel en Rodenrijs – Begin april 2020 werd bekend dat het nieuwe kantoor van Heembouw Kantoren gemiddeld een 8,8 scoort met GPR. Hiermee is de ambitie die Heembouw had van tenminste een 8,5 overtroffen. GPR maakt middels een rekentool inzichtelijk hoe duurzaam een gebouw is op de 5 thema’s: Energie, Milieu, Gezondheid, Gebruikskwaliteit en Toekomstwaarde. Door de inzet van de GPR-tool kon Heembouw als ontwerpende bouwer in het ontwerpproces waar nodig bijsturen, zodat dit kantoor als één van de weinige kantoren in Nederland deze hoge ambitie heeft kunnen waarmaken. Zo is er gekozen voor o.a. circulair constructiebeton, geoogste materialen, cellulose (milieu vriendelijke isolatie), damp-open Hout Skelet Bouw en het plaatsen van PV-panelen.

 51. Heembouw architecten Lomans Capelle

  nieuws17 april 2020

  Start realisatie nieuwbouw kantoor voor Lomans Totaalinstallaties

  In Capelle aan den IJssel in de wijk Fascinatio is Heembouw gestart met de realisatie van het nieuwe kantoor voor strategische partner Lomans Totaalinstallaties. Op dinsdag 14 april werd de eerste paal geslagen. Zonder publiek in verband met de corona maatregelen, is een begin gemaakt met de fundering van het 1.660 m2 grote kantoor. Het gebouw van twee verdiepingen bestaat uit 1.340 m2 kantoor- en opleidingsruimte en 320 m2 magazijn en is ontworpen door Heembouw Architecten.

 52. Circulair paviljoen C-Bèta Hoofddorp Heembouw Kantoren

  nieuws2 april 2020

  Overeenkomst Schiphol Trade Park en Heembouw voor circulaire renovatie loods C-Bèta

  Onlangs is de aannemingsovereenkomst tussen Schiphol Trade Park B.V. en Heembouw Kantoren B.V. getekend voor de circulaire renovatie van de loods van C-Bèta in Hoofddorp. Het betreft een uitbreiding van werkplekken van de bestaande circulaire werklocatie en evenementen. Heembouw gaat deze loods naar een ontwerp van DOOR Architecten op circulaire wijze verbouwen tot werkruimte voor circulaire bedrijven. De eerste werkzaamheden starten half april. De loods zal naar verwachting in september worden opgeleverd.

 53. nieuws13 maart 2020

  Laatste units bedrijvenlocatie De Comphaan in RijswijkBuiten opgeleverd

  De laatste bedrijfsunits van bedrijvencomplex De Comphaan zijn afgelopen week opgeleverd. Hiermee is RijswijkBuiten een mooi nieuw en duurzaam bedrijvencomplex rijker. De Comphaan is een ontwikkeling van Heembouw met de gemeente Rijswijk. Heembouw realiseerde de in totaal 72 bedrijfsunits in 4 fasen. Heembouw Architecten maakte het ontwerp. De units bieden door de vele keuzemogelijkheden voor de kopers, een varieerde aanblik. Alle units zijn voorzien van zonnepanelen.

 54. Vivian Wijburg

  blog7 februari 2020

  Ontwerpmatrix maakt circulair bouwen concreet

  ”We zijn ons bewust van de impact van ons handelen op de planeet, én we zijn oprecht gedreven om het beter te doen.” Dat is het kompas voor alle activiteiten bij Heembouw. Maar wat houdt dit nu echt in? In deze week van de circulaire economie plaatsen we dagelijks een blog over de manier waarop Heembouw als ontwerpende bouwer circulair ontwerpen en bouwen concreet maakt. Vandaag het laatste blog in deze serie van ontwerper Vivian Wijburg. Haar circulaire ontwerpmatrix maakt circulaire ambities van onze klanten concreet én waar.

 55. Een gezond duurzaam kantoor voor Heembouw in Berkel en Rodenrijs

  blog6 februari 2020

  Vijf succesfactoren voor een circulair interieurontwerp

  Met een goed circulair gebouw creëer je een verhaal. Het gaat niet alleen om technische oplossingen. Je voegt echt een extra laag toe aan het gebouw. Interieurarchitect Ellen van IJzendoorn ziet hierin een super uitdaging. Voor het ontwerp van onze nieuwe huisvesting in Berkel en Rodenrijs ging ze hiermee vol overtuiging aan de slag. In deze blog vertelt ze hoe ze dat heeft aangepakt en welke lessen ze heeft geleerd. Het kan echt! Kiezen voor een circulair, duurzaam ontwerp.

 56. blog3 februari 2020

  Timmerman Bachir Negrouz: “Timmerman is het mooiste vak wat er bestaat. En zeker bij Heembouw.”

  Het gaat goed met de Nederlandse bouwbedrijven. Daar waar tijdens de crisis veel mensen hun baan verloren, wordt nu de vraag naar personeel keihard teruggekaatst. Heembouw boft met het hebben van haar eigen boemerang; collega’s van wie zij eerder afscheid heeft moeten nemen, keren graag weer terug naar de organisatie. De 50-jarige Bachir Negrouz is daar een mooi voorbeeld van. Na 6 jaar weggeweest te zijn, is hij weer volop in beeld. Volgens hem is de oplossing voor te weinig vakmensen in de bouw helder. “Iedereen moet timmerman worden, dit is het mooiste vak wat er bestaat. En zeker bij Heembouw.” 

 57. Prinsessenbuurt Leiden De Sleutels contractondertekening

  nieuws23 januari 2020

  Heembouw verduurzaamt 248 woningen in Leiden voor woningcorporatie de Sleutels

  In opdracht van woningcorporatie de Sleutels gaat Heembouw als ketenpartner in totaal 248 woningen verduurzamen in de Prinsessenbuurt te Leiden. De Sleutels en Heembouw hebben hiervoor 22 januari een realisatieovereenkomst gesloten. Naast de energetische verbetering wordt het comfort van de woningen verbeterd en worden de noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Heembouw Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp.
 58. nieuws19 december 2019

  Heembouw levert 105 verduurzaamde portiekwoningen op aan woningcorporatie Provides

  Voor woningcorporatie Provides heeft Heembouw 105 portiekwoningen verduurzaamd en verbeterd in Europakwartier in IJsselstein. De woningen zijn van een gemiddeld label D naar een gemiddeld label A gebracht. Daarnaast zijn er aan de woningen de noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Vlak voor kerst werd de oplevering feestelijk gevierd onder het genot van een hapje en drankje. Heembouw Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp.
 59. nieuws25 november 2019

  Heembouw levert verduurzaamde kantoor Metropolitan aan Amsterdamse Zuidas op

  Onlangs leverde Heembouw het verduurzaamde kantoor Metropolitan aan de Amsterdamse Zuidas op. Het 10.000m2 grote multi-tenant kantoor uit 1969 werd in opdracht van de Maatschap Metropolitan verduurzaamd naar energielabel A en kreeg een geheel nieuwe, eigentijdse look & feel. Verder werd het comfort sterk verbeterd door vernieuwing van de installaties en het isoleren van de gevel. Heembouw Architecten, het eigen architectenbureau van Heembouw, tekende voor het ontwerp.

 60. blog7 november 2019

  Van een groene timmerman naar een duurzame bouwplaats

  In de tijd dat ik als zzp’er in de bouw werkte, had ik het helemaal uitgedacht: het concept de groene timmerman. Ik zag mezelf in gedachten al met een elektrisch, zelfvoorzienend busje van opdrachtgever naar opdrachtgever rijden. Het is er nooit van gekomen. Ik miste collega’s en een inspirerende werkomgeving. Dat alles vond ik wel bij Heembouw. Hoe mooi is het dan dat ik hier als werknemer alle ruimte en support heb gekregen om de groene timmerman in de vorm van een duurzame bouwplaats in de wereld te zetten.

 61. Alijd van Doorn tijdens circulair heeft de toekomst

  nieuws22 oktober 2019

  Circulariteit centraal op relatie event Heembouw

  Als grootverbruiker van grondstoffen en energie en veroorzaker van enorm veel afval, heeft de bouw grote impact op de planeet. Circulair ontwerpen en bouwen heeft de toekomst. Op 10-10, de dag van de duurzaamheid, organiseerde Heembouw een event voor haar relaties, “Circulair heeft de toekomst”. Via keynotes en masterclasses maakten de ruim 80 genodigden (klanten en strategische partners) nader kennis met concrete initiatieven en ontwikkelingen op het vlak van duurzaamheid in het algemeen en circulariteit in het bijzonder.
 62. blog3 oktober 2019

  Wat we in de bouw kunnen leren van online supermarktconcern Picnic!

  Ik ben er fan van. Picnic, de online supermarkt die onze wekelijkse boodschappen stipt op tijd en gratis bij ons thuisbezorgt. Met elektrische auto’s, dus met de ecologische foo(d)tprint zit het ook wel goed. Mijn enthousiasme erover is zo aanstekelijk dat een vriendin van mij er ook wel aan wilde. Maar wat bleek? Haar woonadres lag nog niet op een Picnic-bezorgroute. ‘Zodra we er wel klaar voor zijn, melden we ons bij jou’ was het antwoord van Picnic. Tot mijn verbazing was mijn vriendin niet eens teleurgesteld. Sterker nog, dit bevestigde voor haar mijn goede review. ‘Want’, zo zei ze, ‘dit bedrijf doet klaarblijkelijk liever alles in één keer goed en daar wil ik als klant best wel even op wachten.’

 63. blog23 september 2019

  Een duurzaam kantoor is een “gezonde en fijne werkomgeving”

  Veel mensen vertalen een duurzaam kantoor in een energiezuinig kantoor. Maar een energiezuinig kantoor is niet per definitie een fijne werkomgeving. Gezonde kantoren die toekomstbestendig zijn, dat is waar duurzaamheid over gaat. Het zes-stappenplan dat wij ontwikkeld hebben, geeft gebouweigenaren en -gebruikers de handvatten om het één te doen en het ander niet te laten. Waardoor de mensen die er werken zich senang voelen, het ziekteverzuim daalt en de productiviteit aantoonbaar met 5 à 10 procent toeneemt. In lijn met de missie van Heembouw: Wij creëren plekken waar mensen willen zijn.

 64. Blog patricia een beetje van ons zelf en een beetje van ikea huiskamer

  blog4 september 2019

  Een beetje van onszelf en een beetje van Ikea!

  De bewoners van 105 portiekwoningen in het Europakwartier in IJsselstein kregen begin dit jaar de primeur. Zij konden als eerste gebruikmaken van onze volledig nieuw ingerichte, extra grote en verplaatsbare rustwoning, ook wel onze Huiskamer genoemd. Omdat we niet van half werk houden, vroegen we Ikea om met ons mee te denken over de inrichting. Met resultaat. De bewoners voelen zich merkbaar thuis in de nieuwe Huiskamer en maken er zoveel gebruik van dat de Huiskamer ook fungeert als buurtontmoetingsplaats. Een blinkend en klinkend resultaat dus met een beetje van Ikea, de bewoners en onszelf!

 65. New Logic III

  nieuws2 september 2019

  Heembouw-dochter Habeon Architecten heet voortaan Heembouw Architecten

  Het architectenbureau van Heembouw, Habeon Architecten, heet vanaf 1 september Heembouw Architecten. Met de naamswijziging brengt Heembouw haar unieke positie als ontwerpende bouwer nóg beter voor het voetlicht en speelt in op wat de bouw- en vastgoedwereld nu nodig heeft: een volledig integrale aanpak om effectief antwoord te kunnen geven op thema’s als circulariteit, gezondheid en virtueel bouwen. Wat niet verandert, is de onafhankelijke status van Heembouw Architecten als creatief en innovatief architectenbureau voor bedrijfspanden, kantoren en woningen.
 66. blog22 augustus 2019

  Issue gezondheid in kantoren begint steeds meer te leven

  Het woord duurzaamheid nemen wij bij Heembouw Kantoren liever niet in de mond. Belangrijkste reden: de betekenis ervan wordt voornamelijk geassocieerd met energiebesparing. Terwijl het veel méér is dan alleen dat. Voor ons staat voorop dat kantoren de gezondheid van de mensen die er werken optimaal moeten faciliteren. En ja, ze moeten daarnaast ook voldoen aan de gaandeweg steeds strengere wet- en regelgeving op het gebied van energie-efficiëntie en (her)gebruik van duurzame materialen. Mijn visie? Een kantoor waarbij de gezondheid van de gebruikers op de eerste plaats staat en ook wordt gekeken hoe we dat kunnen bereiken met een zo minimaal mogelijke milieu impact. Dat noem ik pas duurzaam!
 67. Hordijk Verpakkingen gevel artist impression

  nieuws20 augustus 2019

  Heembouw realiseert nieuwe productielocatie voor Hordijk Verpakkingsindustrie Zaandam

  In opdracht van Hordijk Verpakkingsindustrie Zaandam realiseert Heembouw een nieuwe productielocatie aan de Daalderweg in Zaandam. Heembouw en Hordijk sloten hiervoor onlangs een overeenkomst. Het nieuwe bedrijfspand is ontworpen door het eigen architectenbureau van Heembouw, Heembouw Architecten, en omvat een hal van in totaal 22.500 m2 met een kantoor van circa 1.300 m2. De locatie aan de Daalderweg ligt tegenover de reeds bestaande productielocatie van Hordijk.

 68. Vincent Start - een dag uit het leven van een planontwikkelaar

  blog23 juli 2019

  Een dag uit het leven van Vincent Star, planontwikkelaar Heembouw Wonen, renovatie en groot onderhoud

  Zijn vrije tijd brengt Vincent Star bij voorkeur door aan zee, op zoek naar de beste golven om op te surfen. In zijn werkend leven doet hij als planontwikkelaar bij Heembouw Wonen figuurlijk gesproken niet anders: hij zoekt en verbindt de input van collega’s en co-leveranciers om te komen tot het beste uitvoeringsplan voor renovatie- of groot onderhoud opgaves van klanten. ‘Ik ben continu aan het overleggen: geen dag is voor mij inhoudelijk hetzelfde.’

 69. Heembouw Kantoren heeft wereldprimeur met toepassing circulair cement "freement" eigen huisvesting

  nieuws17 juli 2019

  Heembouw kantoren heeft een wereldprimeur met toepassing circulair cement "freement" voor fundering nieuwe huisvesting

  Op bedrijventerrein Oudeland in Berkel en Rodenrijs bouwt Heembouw Kantoren aan haar nieuwe huisvesting. Het nieuwe kantoor van 1.600 m2 is samen met Heembouw Architecten, het architectenbureau van Heembouw, geheel vanuit een circulaire, duurzame en gezonde gedachte ontworpen. Hierbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van circulaire en/of biobased bouwmaterialen. Geheel in lijn hiermee is vandaag het circulaire beton voor de fundering gestort. Hiermee heeft Heembouw de wereldwijde primeur.

 70. Oplevering Eigen Hendrik ROC Mondriaan Haag Wonen Heembouw

  nieuws11 juli 2019

  Oplevering 'Eigen Hendrik' bij ROC Mondriaan Den Haag

  Op woensdag 10 juli vond de oplevering van de ’Eigen Hendrik’ bij ROC Mondriaan in Den Haag plaats. Studenten van de School voor Bouw en Infra en van de School voor Metaal, Elektro- & Installatietechniek bouwden vanaf september 2018 op ware grootte een woning na uit het nieuwbouwproject Haagse Hendrik van Haag Wonen in Laakkwartier. Heembouw gaat dit nieuwbouwproject uitvoeren. De studenten toonden hier hun bijzondere modelwoning en werden in het zonnetje gezet. De bouwers in opleiding vertelden over het bouw- en installatieproces. De reacties waren positief en trots. ‘’Met dit project kon ik mijn vakmanschap in de praktijk toetsen!,’’ aldus één van de timmermannen in opleiding.
 71. Tjeerd van der Ploeg

  blog4 juli 2019

  The next step naar toekomstbestendige kantoren

  Het kantorenlandschap in ons land gaat de komende tijd op de schop. Kantoorpanden die niet aan de (toekomstige) CO2-emissie-eisen voldoen – en dat geldt voor het gros! –, staat renovatie te wachten. Een verplichting die, proeven wij, steeds meer als een kans wordt opgepakt: hoe kan ik mijn kantoor meteen ook toekomstbestendig maken in de zin van: een gezonde en fijne omgeving voor de mensen die er werken? Daarin de juiste keuzes maken en, daarna, voortvarend en efficiënt aan de slag gaan, is best complex. Dus is een partner in crime met expertise van verduurzaming-in-de-breedte handig. Heembouw, als ontwerpende bouwer, heeft fors geïnvesteerd om zo’n partner te worden en dat blijven we doen. Met als insteek: voor de klant één aanspreekpunt zijn op zijn reis naar verduurzaming.
 72. blog30 juni 2019

  Uitvoerder Bob Jonkheer: “Of ik nu op de bouwplaats ben of zit op m’n fiets. Ik ga ervoor.”

  Met de aftrap van de Heembouw Games tijdens de Get Together bijeenkomst ter ere van het tachtig jarig bestaan Heembouw afgelopen mei is de toon gezet. Met grenzeloze toewijding, peak performances, passie en de wil om elkaar naar een hoger plan te tillen, blijkt dat Heembouw met al haar presteerders en professionals goud op de werkvloer heeft. Tussen de werelden van sport en de werkvloer zijn veel raakvlakken. In beide gevallen heb je te maken met mensen, met het beste uit mensen halen en het beste uit een team halen. Bob Jonkheer, uitvoerder bij Heembouw Wonen en met een indrukwekkende hoeveelheid wielrenmedailles op zak, legt ons uit wat de drive is om te presteren. “Of ik nu op de bouwplaats ben of zit op m’n fiets. Ik ga ervoor.” 

 73. Team Wonen Aan de Oevers

  blog28 juni 2019

  100 dagen Heembouw Wonen: verrast over onze kwaliteit en kracht

  ‘Hè? Ga jij werken bij die bouwer van bedrijfsruimten in Roelofarendsveen?’ en ‘Goede keuze Marjolein, Heembouw is een leuk en goed bouwbedrijf!” Toen ik aan de slag ging als hoofd Initiatief en Ontwikkeling bij Heembouw, na 12 jaar gewerkt te hebben bij een woningcorporatie en daarvoor bij diverse projectontwikkelaars, waren de reacties nogal wisselend. Bemoedigend was dat mensen die met of bij Heembouw gewerkt hadden positief reageerden. De verbaasde reacties kwamen vooral van mensen die Heembouw nauwelijks kenden. En eerlijk gezegd, was ik tot voor kort ook nog een van hen.

 74. Artist impression Heembouw Rotterdam

  nieuws27 juni 2019

  Circulair ontwerp voor nieuwe huisvesting Heembouw Kantoren

  Donderdag 27 juni start Heembouw Kantoren met de realisatie van haar nieuwe huisvesting in Berkel en Rodenrijs. Het nieuwe kantoor van 1.600 m2 wordt gebouwd op bedrijventerrein Oudeland, op een steenworp afstand van de huidige locatie van Heembouw. Het ontwerp voor het kantoor is samen met Heembouw Architecten, het architectenbureau van Heembouw, geheel vanuit een circulaire, duurzame en gezonde gedachte ontworpen. Hierbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van circulaire en/of biobased bouwmaterialen.

 75. blog23 juni 2019

  Chef werkplaats Maarten van der Stam: ”Ik doe nog steeds wat ik leuk vind en krijg elke dag het idee dat ik iets beteken voor dit bedrijf.”

  Ken je van die mensen die niet weten waar ze hun bed voor uit komen? Wij niet. Wij springen ons bed uit om plekken te creëren waar mensen willen zijn. We hebben plezier in wat we doen, want we doen het samen. En wat je erin stopt, krijg je terug. Betrokken Heembouwers zoals Maarten van der Stam, timmerman en werkplaats-chef, hebben altijd energie voor een extra stap. Dat voel je direct als je ’s ochtend bij hem de werkplaats binnenstapt. 

 76. LEMO

  nieuws17 juni 2019

  Heembouw levert nieuwe duurzame huisvesting LEMO in Haarlem op

  Woensdag 12 juni is de nieuwe huisvesting van LEMO Benelux op bedrijventerrein Waarderpolder in Haarlem feestelijk opgeleverd. Heembouw realiseerde het nieuwe bedrijfspand van LEMO, dat bestaat uit een hoogwaardig kantoorpand met assemblageruimte (2.000 m2) en een bedrijfshal (580 m2). Heembouw Architecten, het eigen architectenbureau van Heembouw, maakte het ontwerp, met veel oog voor duurzaamheid en het comfort van de medewerkers.

 77. New Horizon, Heembouw en Habeon Architecten

  nieuws23 mei 2019

  De Urban Mining Experience: anders leren kijken naar bestaande bouw

  New Horizon en Heembouw sloten in februari van dit jaar een overeenkomst om samen maakbare circulariteit te realiseren door het ontwikkelen van ontwerpprincipes voor circulariteit. Een onderdeel van deze samenwerking is de Urban Mining Experience die donderdag 16 mei in Hoofddorp plaats vond. Een multidisciplinair team van Heembouw en Heembouw Architecten was daar door New Horizon uitgenodigd om in de praktijk kennis te maken met het urban mining principe. Hierbij worden zoveel mogelijk materialen uit te slopen panden duurzaam en zo lokaal mogelijk hergebruikt.
 78. Sander Dekker bij Hoyer

  blog14 mei 2019

  Een architect die graag wil bouwen, zit bij Heembouw Architecten super goed!

  Architect Sander Dekker kwam in april 2012 als freelancer binnen bij Heembouw Architecten, maar verruilde die positie al snel voor een vast dienstverband. Anno 2019 is hij nog steeds blij met die keuze. Werken bij Heembouw Architecten daagt zijn creativiteit enorm uit en levert veel concrete resultaten op. Sander: ‘Een architect die graag wil bouwen, zit hier gewoon super goed!’ Waarom hij dat zo ervaart, lees je hier.

 79. Rinus met award

  blog2 mei 2019

  Met data het verschil maken in de bouw

  In november vorig jaar ontving Rinus Verhey, commercieel directeur Heembouw de SMA Piet Heyn Award. Een prijs die jaarlijks wordt toegekend aan organisaties die uitblinken op gebied van ondernemersgeest én durven te vernieuwen en investeren. Uit het juryrapport “Heembouw onderscheidt zich in een traditionele markt door innovatie en toegevoegde waarde, gebaseerd op datatoepassingen”. Wat dit precies inhoudt, beschreef Rinus Verhey in onderstaand blog, gepubliceerd op de website van de Sales Management Association.

 80. Sint Eloystraat Schoonhoven QuaWonen

  nieuws1 mei 2019

  Heembouw en QuaWonen sluiten overeenkomst voor realisatie 62 eengezinswoningen

  In opdracht van woningcorporatie QuaWonen gaat Heembouw gefaseerd 62 eengezinswoningen realiseren aan de Sint Eloystraat in Schoonhoven. Hiervoor zullen 61 woningen, die energetische achterlopen en funderingsproblemen hebben, worden gesloopt. QuaWonen en Heembouw hebben hiervoor 30 april een bouwteamovereenkomst gesloten. De bouw begint in 2020. De 22 woningen die in de eerste fase gerealiseerd worden, worden naar verwachting eind 2020 opgeleverd.
 81. Ondertekening overeenkomst Heembouw Emergo

  nieuws23 april 2019

  Overeenkomst Heembouw en E-mergo voor inrichting modern data management platform

  Donderdag 18 april tekenden Heembouw en business intelligence specialist E-mergo een overeenkomst voor de inrichting van een modern data management platform voor Heembouw. Heembouw geeft op deze manier invulling aan haar wens een modern informatievoorzieningsplatform te creëren, zodat de vele data die Heembouw in haar systemen beschikbaar heeft, snel en flexibel kan worden verwerkt tot waardevolle informatie.
 82. Oplevering Zuidplas

  nieuws9 april 2019

  Heembouw levert energieneutraal gemeentehuis in Zuidplas op

  Een maand eerder dan oorspronkelijk gepland, levert Heembouw het 3.500 m2 grote duurzame en energieneutrale gemeentehuis voor de gemeente Zuidplas op! Dit feestelijke moment is maandag 8 april 2019 gevierd met een officiële sleuteloverdracht, waarbij Daan de Haas, wethouder gemeente Zuidplas, de “moedersleutel” van het gebouw overhandigd kreeg uit handen van Arjan Hoogenboom (directeur Realisatie Heembouw) in het nieuwe atrium.

 83. Alphons Ariënsstraat Schiedam Woonplus oplevering

  nieuws5 april 2019

  Feestelijke oplevering energetische verbetering 78 appartementen aan de Alphons Ariënsstraat te Schiedam

  In opdracht van woningcorporatie Woonplus heeft Heembouw 78 appartementen aan de Alphons Ariënsstraat in Schiedam in bewoonde staat energiezuiniger, veiliger en comfortabeler gemaakt. Afgelopen donderdag 4 april vierden we met Woonplus, onze ketenpartners, Heembouw Architecten en de bewoners een opleverfeestje. Onder het genot van een hapje en drankje werd er geproost op de succesvolle samenwerking.
 84. De President Den Haag relatiebezoek

  nieuws27 maart 2019

  Geslaagd relatiebezoek nieuwbouwproject De President

  Op de plek waar eerder twee verouderde leegstaande kantoorpanden stonden, ontwikkelt en realiseert Heembouw Wonen, samen met Zeilstra beheer en Mahler Vastgoed, het nieuwbouwproject De President aan het Verhulstplein in Den Haag. Dit gebeurt in opdracht van de ontwikkelcombinatie Conradstaete. Donderdag 21 maart bood Heembouw Wonen haar relaties de mogelijkheid om vlak voor oplevering een kijkje te nemen in de nieuwe huur- en koopappartementen.
 85. Renoveren in bewoonde of onbewoonde staat overlastmeter

  blog21 maart 2019

  Kiezen tussen renovatie in bewoonde of onbewoonde staat? De overlastmeter helpt!

  Het is altijd moeilijk om te kiezen tussen renovatie in bewoonde of onbewoonde staat. En eenmaal een besluit genomen, blijkt dat in de praktijk maar al te vaak toch nog een onderwerp van blijvende discussie te zijn. Zeker als het gaat om onderhoudsprojecten in bewoonde staat waarbij de overlast van de werkzaamheden in de praktijk groter is dan waar vooraf op werd gehoopt. Temeer omdat iedere bewoner overlast op een andere manier ervaart.

 86. Interieurarchitectuur Bosman van Zaal Interieur bij Habeon Architecten

  blog14 maart 2019

  Kantoor of bedrijfsruimte (ver)bouwen? Betrek vanaf de start een interieurarchitect!

  We doen het gek genoeg zelf ook nog maar een jaar, maar het verschil in aanpak en resultaat is zo groot, dat we nu al weten dat we het ’t liefst nooit meer anders doen. Sinds enige tijd hebben wij een eigen interieurarchitect in dienst, die we bij ontwerpprocessen al vanaf het allereerste begin betrekken. Als je bedenkt dat het onze visie is om plekken te creëren waar mensen willen zijn, is dat eigenlijk ook heel vanzelfsprekend. In het interieur zit immers voor een groot deel de uiteindelijke beleving van de eindgebruikers. Hier leest u welk effect het heeft om het zo te doen. En waarom wij u adviseren er ook voor te kiezen.

 87. Snoeks Automotive

  nieuws8 maart 2019

  Heembouw realiseert nieuw innovatiecentrum met hoofdkantoor voor Snoeks Automotive

  Vrijdag 1 maart 2019 heeft Snoeks Automotive de aannemingsovereenkomst getekend voor de realisatie van hun nieuwe Innovatiecentrum gecombineerd met hoofdkantoor in Nieuw-Vennep. Heembouw is verantwoordelijk voor de realisatie van het turnkey ontwerp van Heembouw Architecten. Het nieuwe pand komt te staan aan de Kunaweg op bedrijventerrein Venneppark N207 op een zichtlocatie vanaf de N207 aan het water, waarbij het met één hoek in het water zal komen te staan.

 88. Blog zoveel woningen kunnen er gerealiseerd worden op bedrijventerreinen

  blog28 februari 2019

  Zoveel woningen kunnen er gerealiseerd worden op bedrijventerreinen

  Een klein kwantitatief onderzoek naar de bijdrage van bedrijventerreinen om jaarlijks 75.000 woningen te realiseren. Sinds 2018 wordt bijna dagelijks geschreven over de ontwikkelingen in de woningmarkt. Stijgende huizenprijzen, geen geschikt aanbod kunnen vinden dicht in de buurt van het werk, maar vooral het groeiende tekort aan woningen zorgt ervoor dat het rijk, de provincies, marktpartijen en corporaties een Nationale Woonagenda hebben opgesteld. 75.000 per jaar is daarbij de doelstelling. Een aantal dat voor de crisis nog wel gehaald werd, maar inmiddels al jaren niet meer.

 89. Guido Slopen of verduurzamen big data

  blog21 februari 2019

  Slopen of verduurzamen? Inzicht op buurtniveau dankzij big data en veldonderzoek

  Wij creëren plekken waar mensen willen zijn; dat is onze visie. Zoals we in een eerder blog hebben betoogd is elke situatie uniek en vraagt om zijn eigen aanpak. Oftewel een maatwerkaanpak met als beoogd resultaat een toekomstbestendig plan waarmee stakeholders langere tijd vooruit kunnen. In deze serie blogs laten we zien, hoe je in vier stappen komt naar de beste oplossing voor een specifieke locatie. In dit blog aandacht voor stap 1.

 90. Contractondertekening gronduitgifte Toernooiveldlocatie Schiedam

  nieuws19 februari 2019

  Heembouw ontwikkelt moderne stadsappartementen Toernooiveld

  De gemeente Schiedam en bouwer / ontwikkelaar Heembouw Wonen uit Roelofarendsveen hebben overeenstemming bereikt over de aankoop van de grond door Heembouw van het Toernooiveld in de Distillateursbuurt. Met het ondertekenen van de gronduitgifteovereenkomst is een belangrijke voorwaarde ingevuld voor de realisatie van een modern complex met 149 hoogwaardige appartementen, commerciële ruimten en een overdekte parkeergarage.
 91. Martijn van Mansom

  nieuws18 februari 2019

  Heembouw pitcht concept circulair DC op Bouwbeurs

  ”We zijn ons bewust van de impact van ons handelen op de planeet, én we zijn oprecht gedreven om het beter te doen.” Daarom werken we samen met partners aan concrete circulaire oplossingen voor bouwprojecten. Een daarvan is een volledig Circulair Distributiecentrum (DC), dat wordt ontworpen en gedetailleerd met als doel om door de hele levenscyclus de stromen van materialen, van energie én van economische waarde te sluiten.

 92. Oplevering fase 1 De Comphaan Rijswijk Buiten

  nieuws5 februari 2019

  Feestelijke oplevering eerste units bedrijvenlocatie De Comphaan in RijswijkBuiten

  Maandag 4 februari zijn de eerste 32 units van bedrijvencomplex De Comphaan opgeleverd. De wethouders Marloes Borsboom en Armand van de Laar van de gemeente Rijswijk zetten dit heugelijke feit extra luister bij, door symbolisch de sleutel te overhandigen aan Ronald Vredenborg. Ronald Vredenborg is directeur en eigenaar van Modernista, leverancier van straatverlichting aan o.a. gemeentes, en is een van de eerste ondernemers die een unit op deze duurzame bedrijvenlocatie heeft gekocht.

 93. Durk bij BNR

  nieuws1 februari 2019

  Heembouw op BNR Nieuwsradio: Maak haast met verduurzamen

  Afgelopen week was commercieel directeur Kantoren Durk van Loon een van de deelnemers aan een paneldiscussie op BNR Nieuwsradio over de kantorenmarkt. Belangrijk item: De verduurzamingsopgave. Durk van Loon hierover: “50% van de kantoren in Nederland voldoen zonder maatregelen niet aan label C. Label C is absoluut niet ambitieus, met wat LED verlichting en duurzame energieopwekking ben je er al. Het probleem is dat de kantoren niet aansluiten bij de wensen van de gebruikers. Mensen willen comfort en welzijn. En willen in een gaaf gebouw werken. Maar er zijn te weinig handjes om de 35 miljoen m² kantoren die nu niet voldoen in de komende vier jaar op label C te krijgen. Kortom, als je nog niet begonnen bent, dan zou ik echt haast gaan maken.”
 94. Guido Slopen of verduurzamen big data

  blog31 januari 2019

  Slopen of verduurzamen? Big Data en de visualisatie daarvan geeft het inzicht om de juiste keuzes te blijven maken!

  De laatste tijd zie en hoor ik dat steeds meer gemeenten en woningcorporaties worstelen met de vraag; verduurzamen of vernieuwen (met de mogelijkheid tot verdichten). Deze vraag houd ook mij persoonlijk bezig, hoe zorgen wij -als verantwoordelijken in de vastgoedbranche- ervoor dat de beperkte capaciteit en middelen bij stijgende kosten op de juiste manier worden ingezet.

 95. Patricia nul op de meter woning

  blog25 januari 2019

  Nul op de meter (NOM) in de bestaande woningvoorraad, een illusie of de (duurzame) toekomst?

  Ik viel vorige week al zappend middenin: het tv-programma Kanniewaarzijn waarin te dure, met gemeenschapsgelden, gefinancierde projecten aan de kaak gesteld én op de hak genomen worden. Kijkend naar de voorbeelden die langskwamen, dwaalden mijn gedachten onbewust af naar het fenomeen ‘nul op de meter’, dat in aanbestedingen voor renovatie- en groot onderhoudsprojecten steeds vaker als eis gesteld wordt. Niet zonder reden: ik heb namelijk mijn vragen bij de haalbaarheid hiervan. Of, scherper geformuleerd, om te komen tot ‘nul op de meter’ woningen zijn er in veel renovatiegevallen maatregelen nodig die – als ze daadwerkelijk uitgevoerd worden – weleens rijp zouden kunnen zijn voor een optreden in Kanniewaarzijn.

 96. Artist impression Balkonzijde

  nieuws24 januari 2019

  Heembouw verduurzaamt 105 portiekwoningen in IJsselstein voor woningcorporatie Provides

  In opdracht van woningcorporatie Provides start Heembouw medio mei met het onderhoud en de verduurzaming van 105 portiekwoningen in de buurt Europakwartier te IJsselstein. Provides en Heembouw sloten hiervoor 23 januari een overeenkomst. De woningen worden energiezuiniger gemaakt en het comfort van de woningen wordt verbeterd. Daarnaast zullen de noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd. De werkzaamheden zullen rond het einde van het jaar worden afgerond, dan zijn de woningen weer klaar voor de toekomst.
 97. Upfield Unilever Rotterdam renovatie kantoren

  nieuws17 januari 2019

  Heembouw renoveert historisch stukje Rotterdam aan de Maas voor Upfield

  In opdracht van Upfield is Heembouw in september 2018 gestart met het duurzaam herstellen van het casco van het monumentale gebouw onder het iconische Unilever gebouw De Brug. Daarnaast is Heembouw bezig met de verbouwing van de oude zolderverdieping. Zo worden alle stalen balkkoppen d.m.v. kathodische bescherming onder een lage spanning gezet, zodat deze niet verder corroderen. De monumentale gevel wordt volledig gerestaureerd, er komen twee grote glaspakken aan de kade zijde van circa 21 meter per stuk en twee grote dakkapellen aan de achterzijde. Het dak wordt opnieuw geïsoleerd en weer dicht gelegd met de oude dakpannen.

 98. nieuws20 december 2018

  Eerste koopovereenkomst Westend gesloten

  Nadat 24 november de officiële verkoop van project Westend is gestart, is nu de eerste koopovereenkomst gesloten. Op het kantoor van Van der Meer Adviesgroep was een feestelijk taartmoment met de kopers en ontwikkelaar Heembouw. De eerste woning die nu verkocht is, is een woning van het type Toermalijn. Een zogenaamde nul-op-de-meter woning, gelegen op het Middeneiland van Westend, het eiland dat door Heembouw wordt ontwikkeld. Heembouw realiseert hier in de eerste fase 34 woningen, waarvoor veel belangstelling bestaat.
 99. nieuws10 december 2018

  Feestelijke afsluiting project De Oevers

  Onder onstuimige weersomstandigheden is vrijdag 7 december de afronding van het project De Oevers van Roelofarendsveen feestelijk gevierd. In aanwezigheid van de werklieden en vertegenwoordigers van alle partijen die betrokken zijn geweest bij de ontwikkeling van deze nieuwe woonwijk, onthulde burgemeester Marina van der Velde samen met wethouder Yvonne Peters, het beeld ‘De tuinder en de plukster’. Dit beeld is een geschenk van Hoorne Vastgoed en Heembouw, de ontwikkelaars van De Oevers, aan de lokale gemeenschap.
 100. nieuws28 november 2018

  Succesvolle start verkoop Westend

  Afgelopen zaterdag is de verkoop van Westend succesvol van start gegaan. Ruim 200 geïnteresseerden bezochten de verkoopmanifestatie in Tussen Kaag en Braassem. Daniëlle de Haan, wooncoördinator Heembouw Wonen, een van de twee ontwikkelaars van het project, is tevreden over de belangstelling. “We hebben veel mensen gesproken en we zijn blij met hun enthousiasme. Er is veel interesse in de woningen aan het water, maar ook over de middenwoningen zijn mensen erg te spreken. Het stedenbouwkundig plan spreekt aan, en mensen vinden de landelijke architectuur en het natuurlijke materiaal gebruik mooi.”
 101. blog26 november 2018

  Geen faalkosten, geen meer- en minderwerk: gelukt dankzij een menukaart

  Al langere tijd liepen wij met het idee rond, maar 3 jaar geleden kwam het ineens rap van de grond. Mede dankzij onze opdrachtgever van het WTC Schiphol die open stond voor een compleet nieuwe aanpak. De gedachte: als we kantoorrenovatie werkzaamheden voor een vaste prijs uitvoeren kunnen we veel sneller schakelen, zijn er geen onduidelijkheden meer en elimineren we faalkosten en meer- en minderwerk. Nu, 3 jaar later, weten we dat het werkt en passen we het op steeds meer projecten toe: de menukaart. Géén tot in detail beschreven begroting meer, maar een overzicht van keuzes en opties met vaste prijzen. Hier leest u over het hoe en wat.

 102. nieuws22 november 2018

  Heembouw wint Cobouw Award Beste Werkgever

  Heembouw is gisteren de winnaar geworden van de Cobouw Award voor Beste Werkgever. Cobouw reikte deze prijs dit jaar voor het eerst uit, tijdens het jaarlijks terugkerende Cobouw50 event. Peter Lammertink, algemeen directeur Heembouw, nam de prijs samen met financieel directeur Roland van Oostrom en HR manager Nienke Schilstra in ontvangst. De jury, onder leiding van prof. Dr. Henk Volberda, toonde zich vooral enthousiast over de manier waarop de onderneming nieuwe werknemers zich snel thuis laat voelen, wat de jury uniek in de sector noemt.
 103. blog19 november 2018

  Hoe gezond is uw kantoor voor uw medewerkers? Wij meten het voor u!

  Met de huidige schaarste op de arbeidsmarkt is het belangrijker (en moeilijker) dan ooit om goed personeel te vinden en aan je te binden. Het gebouw waarin mensen werken - die fijne, goede, gezonde en prettige werkplek – is hierin steeds vaker een factor van belang. Je werkplek is toch vaak de plek waar je zo’n 50% van je doordeweekse uren doorbrengt als je niet slaapt. Daarbij is aangetoond dat personeel in een gezonde werkomgeving veel productiever is en positiever in het leven staat. Omdat wij op alle vlakken plekken willen creëren waar mensen willen zijn, ontwikkelen wij nu een meetmethode voor de gezondheid van gebouwen. Losjes geïnspireerd op de steeds bekender wordende WELL standaard, maar zonder de hoge kosten en complexiteit die zo’n barrière vormen bij die WELL standaard. Nieuwsgierig geworden? Lees vooral verder.

 104. nieuws16 november 2018

  Feestelijke oplevering verduurzaming 51 appartementen Vreebos Zoetermeer

  In opdracht van woningcorporatie Vidomes heeft Heembouw 51 appartementen aan het Vreebos in Zoetermeer energiezuiniger, veiliger en comfortabeler gemaakt. Afgelopen woensdag 14 november vierden we met Vidomes en de bewoners een opleverfeestje. Daar onthulden Vidomes en Heembouw een fotocollage in de centrale hal. De verschillende beelden vertellen het verhaal van de werkzaamheden die de bewoners net achter de rug hebben.
 105. Artist impression van Habeon Architecten - nieuw entreegebied kantoor Metropolitan Heembouw

  nieuws15 november 2018

  Heembouw gaat kantoor Metropolitan aan Amsterdamse Zuidas verduurzamen

  Op dinsdag 6 november tekenden de Maatschap Metropolitan en Heembouw het contract voor het verduurzamen van het kantoor Metropolitan aan de Amsterdamse Zuidas. Het 10.000m2 grote multi-tenant kantoor uit 1969 wordt geheel verduurzaamd naar energielabel A. Verder wordt het comfort sterk verbeterd door vernieuwing van de installaties en het isoleren van de gevel. Hiermee wordt het kantoor gezond en duurzaam en is het klaar voor 2030.
 106. Heembouw winnaar SMA award

  nieuws2 november 2018

  Heembouw winnaar Piet Heyn SMA Award

  Heembouw heeft gisteren de Piet Heyn SMA Award ontvangen. De Sales Management Association (SMA) reikt elk jaar deze award uit aan organisaties die uitblinken op het gebied van ondernemersgeest en succes én durven vernieuwen en investeren. Commercieel directeur Rinus Verhey mocht de prijs namens Heembouw in ontvangst nemen, “omdat Heembouw zich onderscheidt in traditionele markt door innovatie en toegevoegde waarde gebaseerd op datatoepassingen,” aldus de jury. Eric Fransen, juryvoorzitter en winnaar van de vorige SMA award, reikte de prijs uit.

 107. Huisvesting Lemo Haarlem ontwerp Habeon Architecten

  nieuws31 oktober 2018

  Feestelijke start bouw nieuwe huisvesting LEMO in Haarlem

  Dinsdag 30 oktober is met het slaan van de eerste paal, het startsein gegeven voor de bouw van de nieuwe huisvesting voor LEMO Benelux op bedrijventerrein Waarderpolder in Haarlem. Heembouw realiseert de nieuwe locatie van LEMO, die bestaat uit hoogwaardig kantoorpand met assemblageruimte (2.000 m2) en bedrijfshal (580 m2). Heembouw Architecten maakte het ontwerp, met veel aandacht voor duurzaamheid en het comfort van de medewerkers.

 108. Tuinstadwijk Leiden 3 jaar later

  blog18 oktober 2018

  Waarom ketensamenwerking nog belangrijker wordt

  ‘Je ziet dat het een gewilde wijk is geworden, waar mensen graag willen wonen’ Met die woorden vat woningcorporatie de Sleutels in onderstaand filmpje drie jaar na dato de resultaten van het renovatieproject Tuinstadwijk in Leiden samen. De Sleutels, die kiest voor partnership met vaste aannemers, onderstreept hiermee dat ketensamenwerking werkt en duurzame resultaten oplevert, zowel energetisch en kwalitatief als in woonbeleving en -comfort.

 109. Wonen in Westend impressie Roelofarendsveen

  nieuws18 oktober 2018

  Informatie-avond Westend druk bezocht

  Het was woensdagavond 10 oktober een drukte van belang in Tussen Kaag en Braassem. Zeker meer dan 300 mensen maakten daar kennis met de plannen voor het nieuwe woongebied Westend. Niet alleen belangstellenden voor de woningen die hier ontwikkeld gaan worden, maar ook omwonenden en mensen die ‘gewoon’ nieuwsgierig zijn naar dit bijzondere woongebied, lieten zich door de beide ontwikkelaars van het project, Kennemerland Beheer en Heembouw Wonen, voorlichten over de plannen.
 110. Location Intelligence kantoren maptable huisvestingsadvies

  blog15 oktober 2018

  Location intelligence? Wij vinden de perfecte plek voor uw toekomstige kantoor met een cleanroom of laboratorium!

  U heeft een huisvestingsvraagstuk. Moet ik met mijn bedrijf verhuizen naar een nieuw kantoor, kan ik in mijn huidige kantoor blijven en uitbreiden of moet ik op zoek naar een aangrenzende (productie)locatie? Hoe weet u dan wat de beste plek is? En of uitbreiding van uw huidige locatie de beste keuze is? Met de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, mobiliteit en de specifieke eisen die worden gesteld aan kantoren met een gecontroleerde omgeving, wilt u een onderbouwde keuze maken die op de lange termijn goed is voor uw bedrijf. Met gedegen data-analyse helpen wij u hierbij.

 111. blog12 oktober 2018

  Heembouw Hackathon. Alles draait om verbinding!

  Een Hackathon door een bouwbedrijf? De term wekt wat verwarring bij collega’s. Moet ik meedoen? Ik heb niks met computers. We doen het zonder computers. Hoe dan? Ook wij weten niet wat dit experiment ons gaat brengen. Een experiment over anders samenwerken. Eén uitdaging. Zestien collega’s uit verschillende geledingen van onze organisatie. Vier teams die in competitieverband met elkaar aan de slag gaan om oplossingen te bedenken voor een uitdaging die binnen Heembouw leeft. Nieuwsgierig naar het resultaat? Lees snel verder.

 112. Artist Impression Rachmaninoffhuis Utrecht

  nieuws4 oktober 2018

  Heembouw realiseert 132 appartementen in voormalig stadskantoor Utrecht

  In opdracht van Bouwinvest Dutch Institutional Residential Fund N.V. realiseert Heembouw Wonen 132 appartementen in het voormalig stadskantoor aan het Rachmaninoffplantsoen 61-67 te Utrecht. Het duurzame woongebouw ligt in de wijk Welgelegen, een buurt die in transitie is van kantorenwijk naar woonwijk. De directe aansluiting op de levendige woonwijk Oog in Al en de goede bereikbaarheid maakt dit een aantrekkelijke locatie om te wonen.
 113. Nieuwe huisvesting Lemo ontwerp Habeon Architecten

  nieuws7 september 2018

  Heembouw realiseert nieuwe huisvesting LEMO in Haarlem

  Heembouw heeft een turnkey-overeenkomst gesloten met LEMO Benelux voor de realisatie van een hoogwaardig kantoorpand met assemblageruimte (2.000 m2) en bedrijfshal (580 m2) op bedrijventerrein Waarderpolder in Haarlem. LEMO Benelux is onderdeel van de internationale LEMO Group SA en fabriceert hoogwaardige connectoren die toegepast worden in de hi-tech industrie, waaronder semiconductor, test en measurement, F1 auto’s, Kritische medische toepassingen, ruimtevaart sector en broadcast industrie.

 114. Heembouw ondertekent charter diversiteit Roland van Oostrom

  nieuws4 september 2018

  Heembouw ondertekent charter diversiteit

  Met trots heeft Roland van Oostrom, Financieel directeur Heembouw Holding, donderdag 30 augustus jl. het Charter Diversiteit ondertekend. Als ondertekenaar van deze intentieverklaring laten we hiermee zien dat we ons serieus inzetten voor meer diversiteit en inclusie op de werkvloer. Heembouw is hiermee, samen met Dura Vermeer, een van de eerste bouwbedrijven die zich committeert aan zelf opgestelde doelen om deze ambitie te evenaren.
 115. nieuws31 augustus 2018

  Feestelijke start nieuwe productielocatie Produlab Pharma in Raamsdonksveer

  Producent van diergeneesmiddelen Produlab Pharma uit Raamsdonksveer slaat op vrijdag 31 augustus de feestelijke paal voor een nieuwe hoogwaardige productielocatie. De nieuwe fabriek wordt gerealiseerd op het perceel naast de huidige locatie van Produlab Pharma op bedrijventerrein Dombosch. Hiermee is een investering van 50 miljoen euro gemoeid. Kropman Installatietechniek en Heembouw zijn verantwoordelijk voor de realisatie van de nieuwe productielocatie. Tijdens de feestelijke bijeenkomst wordt niet alleen het startsein voor de bouw van de nieuwe productielocatie gegeven, maar zal Produlab Pharma tevens haar vernieuwde logo en nieuwe website lanceren. Dit gebeurt in aanwezigheid van het voltallige personeel.
 116. Modelwoning Vivaldistraat groot onderhoud Leiden

  blog22 augustus 2018

  Wat architectuur kan toevoegen aan een groot onderhoudsproject

  Laten we het maar omschrijven zoals het in de praktijk is. In renovatie- en groot onderhoudsprojecten is architectuur vaak het ondergeschoven kindje. Zonde vinden wij, en onnodig, is onze ervaring. Juist door samen te werken met architecten in de voorbereiding en realisatie van projecten en daarmee architectuur de aandacht te geven die het verdient, blijken projecten nog slimmer, goedkoper en kwalitatief beter uitgevoerd te kunnen worden.

 117. nieuws3 juli 2018

  Overeenkomst Woningbouwvereniging Willibrordus en Heembouw voor verduurzaming 213 appartementen Duivenvoordenlaan

  Onlangs sloten Woningbouwvereniging St. Willibrordus en Heembouw een samenwerkingsovereenkomst voor de verduurzaming van 213 appartementen aan de Wassenaarse Duivenvoordenlaan. De woningen, verdeeld over drie complexen, worden energiezuiniger gemaakt. In aanloop naar de start van de uitvoering van de werkzaamheden, onderzoeken Heembouw en Willibrordus de verschillende energetische mogelijkheden.
 118. Heembouw Kantoor Roelofarendsveen label A Duurzaam

  nieuws21 juni 2018

  Gebouwen in Nederland in 7 jaar tijd 50% energiezuiniger

  Het energieverbruik van gebouwen gaat de komende 7 jaar met 50% omlaag. Uiteindelijk wordt al het vastgoed in Nederland geheel CO₂-neutraal. Deze ambitie stelt de Dutch Green Building Council (DGBC) in haar vandaag gepresenteerde Deltaplan Duurzame Renovatie, dat is ontwikkeld door ruim 60 grote marktpartijen, waaronder Heembouw. Het is een meerjarig verduurzamingsprogramma voor onder meer winkels, supermarkten, kantoren, logistieke centra en maatschappelijk vastgoed, waaronder scholen en zorg. De inzet is om het einddoel niet in 2050, zoals het kabinet ambieert, maar al in 2040 te realiseren. Dit is nodig om op tijd te voldoen aan de doelstelling van het Parijse klimaatakkoord.
 119. Nieuwbouw New Logic III Tilburg duurzaam DC

  nieuws15 juni 2018

  DC New Logic III wordt duurzaamste distributiecentrum van Europa

  Het DC NewLogic III op bedrijvenpark ‘Het Laar’ in Tilburg is op weg het duurzaamste DC van Europa te worden. Het gasloze logistiek centrum dat Heembouw in opdracht van DOKVAST realiseert, heeft deze week het BREEAM Outstanding-ontwerpcertificaat ontvangen. Door het gebruik van slimme technologie en duurzame materialen verkreeg het nieuwe hoofdkantoor van Rhenus Contract Logistics een score van maar liefst 98.48%. Daarmee kan het DC, dat door het futuristische ontwerp van Heembouw Architecten “The Tube” wordt genoemd, bij oplevering het meest duurzame DC van Europa worden.

 120. Wonen Boven de Hoven Delft toren 3 opgeleverd

  nieuws13 juni 2018

  Laatste appartement Toren 3 Wonen boven de Hoven Delft verhuurd

  Op 8 juni 2018 is de huurovereenkomst getekend voor het allerlaatste beschikbare appartement in het project “Wonen boven de Hoven” in Delft. Hiermee zijn alle 101 appartementen van Toren 3 verhuurd. Een feestelijk moment voor Van der Vorm Vastgoed en Heembouw, die Wonen boven de Hoven hebben ontwikkeld en gerealiseerd, èn voor Q makelaars, die in samenwerking met Heembouw de verhuur van de appartementen voor haar rekening neemt.
 121. tjeerd met de innovatie award Heembouw 2018

  nieuws7 juni 2018

  Heembouw Innovatieprijs 2018

  Heembouw creëert plekken waar mensen willen zijn. Dat is onze drijfveer. Samen met onze collega’s en leveranciers zetten wij al onze kennis en ervaring in om voor onze klanten een woon- of werkomgeving te creëren en realiseren, waar ze zich thuis voelen. Hiervoor zijn we constant op zoek naar mogelijkheden om onze klanten toegevoegde waarde te bieden en onderscheidend te zijn. Onze “drive” steeds te zoeken naar manieren om onze klanten nog beter van dienst te zijn, zorgt voor een constante stroom aan ideeën en innovaties binnen de organisatie.
 122. Een kennisintensief kantoorpand op maat en toch geen vastgoed op de balans? Het kan!

  blog16 mei 2018

  Een kennisintensief kantoorpand op maat en toch geen vastgoed op de balans? Het kan!

  In de ontmoetingen en gesprekken die ik de afgelopen tijd had met kennisintensieve bedrijven op campussen, kwam steeds vaker hetzelfde onderwerp ter sprake. Namelijk: ‘We hebben vanwege groei de behoefte om uit te breiden of te verhuizen, maar hoe komen we aan een gebouw op maat? Een compleet nieuw gebouw is een grote investering en we willen eigenlijk ook geen vastgoed op de balans. Dat kost tijd en geld en dat stoppen we liever in o.a. research & development.’. Dat zette mij aan het denken. We beschikken bij Heembouw al jaren over een gespecialiseerd team dat bedrijven en investeerders in contact brengt voor de realisatie van logistieke centra en bedrijfsruimten. Kan dat ook een oplossing zijn voor kennisintensieve bedrijven op campussen? Ja, is de conclusie. Hier leg ik uit wat wij voor u kunnen betekenen.

 123. OCTO Heembouw slimme inzet sensoren data verbouwen kantoor

  blog26 april 2018

  Beter verbouwen, renoveren en nieuw bouwen met de slimme inzet van sensoren

  Gaat u uw kantoorgebouw verbouwen, renoveren of verlaten voor nieuwbouw? Dan wilt u voor de nieuwe of vernieuwde locatie natuurlijk optimale keuzes maken. Wat betreft de inrichting, het binnenklimaat, verlichting… Zodat het verbouwde of nieuw gebouwde gebouw uw bedrijfsprocessen en medewerkers perfect ondersteunt. Maar hoe weet u wat optimale keuzes zijn? Wij geloven dat data over hoe u uw huidige kantoor gebruikt hier enorm bij kunnen helpen. En ja, als wij iets denken, dan gaan we het testen. Dus brachten wij samen met OCTO sensoren aan in ons eigen kantoor in Rotterdam. Wat wij daarvan leerden vertellen wij u hier.

 124. Jaarverslag Heembouw 2017

  nieuws16 april 2018

  Heembouw tevreden over prestaties 2017

  Heembouw kijkt tevreden terug op 2017. De omzet groeide van 158 naar 167 miljoen en het resultaat nà belasting steeg van 4,9 naar 5,8 miljoen. Niet alleen de harde cijfers zijn goed. Onze klanten waardeerden onze inspanningen met een gemiddeld rapportcijfer van 8,4 en een NPS van +60. En ook onze medewerkers zijn blij met Heembouw met een hoge gemiddelde medewerkerstevredenheid: 7,8 bij meting 2017; inmiddels gestegen naar 8,0, zo blijkt uit de meting van februari dit jaar.
 125. Gemeentehuis Zuidplas oude situatie

  nieuws9 maart 2018

  Heembouw start met oogsten in het gemeentehuis van Zuidplas

  Dinsdag 20 februari vond de sleuteloverdracht voor de realisatie van het nieuwe gemeentehuis van Zuidplas plaats. Het oude gemeentehuis is leeg, de meeste ambtenaren zitten inmiddels aan de andere kant van het spoor en het Klantcontactcentrum is tijdelijk verhuisd naar een locatie aan de overzijde van het plein. Voor de gemeente Zuidplas realiseert Heembouw op dezelfde plaats een nieuw energieneutraal gemeentehuis in Nieuwerkerk aan den IJssel.
 126. Duurzaamheidsuitdaging de president Heembouw RED betonbouw

  blog5 maart 2018

  Gaat u de duurzaamheidsuitdaging met ons aan?

  ‘Waarom leggen jullie op deze daken maar drie zonnepanelen? Er kunnen er toch makkelijk tien op?’ Het zijn dit soort vragen van studerende jongeren die ons tijdens een bezoek op een van onze bouwlocaties blijvend op scherp zetten. De toekomstige generatie werknemers én klanten is zich enorm bewust van de noodzaak om duurzaam en milieuvriendelijk te denken, te doen én te bouwen. En daar moeten wij ons als branche sterk door laten inspireren. En laten uitdagen.

 127. Uw kantoor verduurzamen rekentool

  blog20 februari 2018

  Uw kantoor verduurzamen, wat levert het op?

  De overheidsverplichting voor het minimaal hebben van een energielabel C voor uw kantoor komt er snel aan. In 2023 moeten alle kantoren minimaal een energielabel C hebben. Laat u hierdoor echter niet verblinden, want in 2030 moeten alle kantoren zelfs voldoen aan energielabel A. Dus kom in actie, en doe het in één keer goed! Investeer direct in energielabel A, want dit zal zich altijd uitbetalen. Naast de financiële voordelen hoeft u ook maar 1 keer de verbouwing te laten uitvoeren, waardoor de eventuele overlast voor u (of uw huurders) tot het minimum beperkt blijft.

 128. Nieuwbouw kantoor en werkplaats DSP Delft

  nieuws29 januari 2018

  DSP wind- en waterdicht op een extra beveiligde bouwplaats

  Eind oktober (week 43) 2017 is de eerste paal de grond in gegaan voor de realisatie van het nieuwe kantoor van DSP op de site van DSM in Delft. In week 3 2018 is het kantoor wind- en waterdicht en kan er gestart worden met de afbouw en het installatiewerk. Samen met de belangrijkste partners van het uitvoeringsproces is op 10 januari een pullplanning gehouden voor de afbouw. Zo kan er eind april 2018 gegarandeerd worden opgeleverd.
 129. Artist impression Groot onderhoud aan 72 woningen Vivaldistraat Leiden

  nieuws23 januari 2018

  Overeenkomst woningcorporatie de Sleutels en Heembouw voor groot onderhoud 72 woningen Vivaldistraat e.o. Leiden

  In opdracht van woningcorporatie de Sleutels start Heembouw medio juli met een uitgebreide opknapbeurt van 72 eengezinswoningen in de Vivaldistraat e.o. De Sleutels en Heembouw sloten hiervoor eind 2017 een overeenkomst. De woningen worden energiezuiniger en veiliger gemaakt, en het comfort van de woningen wordt verbeterd. Daarnaast zullen de noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd. Eind 2018 zijn de werkzaamheden afgerond, en zijn de woningen weer klaar voor de toekomst. Heembouw Architecten maakte het ontwerp.
 130. Alijd van Doorn directeur Habeon Architecten en duurzaamheid

  nieuws11 januari 2018

  Heembouw benoemt Alijd van Doorn tot directeur Heembouw Architecten en Duurzaamheid

  Met ingang van 1 januari is Ir. Alijd van Doorn [1975] bij Heembouw in dienst getreden als directeur Heembouw Architecten en duurzaamheid. Vanuit de overtuiging dat de focus op duurzaamheid en nieuwe ontwikkelingen daarbinnen zorgen voor meer kwaliteit en toegevoegde waarde voor alle stakeholders in het proces, geeft Alijd van Doorn in deze nieuwe functie invulling aan de grote ambities van Heembouw en Heembouw Architecten op dit vlak.
 131. Werken bij Heembouw bouwplaats timmerman

  nieuws19 december 2017

  Léon Heddes algemeen directeur Heembouw Werken

  Met ingang van 1 januari treedt Léon Heddes [1964] bij Heembouw in dienst als algemeen directeur Heembouw Werken. Het cluster Werken bestaat uit de klantgroepen Bedrijfsruimten en Kantoren. Léon Heddes gaat leiding geven aan de beide directieteams van deze klantgroepen. Eerder vervulde hij verschillende directiefuncties in de bouw en vastgoed sector, en was voor zijn overstap naar Heembouw directeur projectontwikkeling bij Amvest.
 132. Detail constructie nieuwbouw distributiecentrum New Logic III Tilburg

  nieuws18 december 2017

  Hoogste punt futuristisch en duurzaam DC voor Rhenus Contract Logistics

  Vrijdag 15 december is het bereiken van het hoogste punt van het distributiecentrum New Logic III feestelijk gevierd. Op bedrijvenpark ‘Het Laar’ in Tilburg, pal aan de A 58, realiseert Heembouw in opdracht van de Oisterwijkse ontwikkelaar en belegger DOK VAST dit duurzame DC, dat Rhenus Contract Logistics in het 3e kwartaal van 2018 in gebruik zal nemen. Heembouw Architecten maakte het futuristische ontwerp.